Barroso'dan Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'ya Telefon - Son Dakika
Güncel

Barroso'dan Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'ya Telefon

AB Komisyonu Başkanı Barroso, Ukrayna’daki güvenlik durumundan duyduğu endişeyi dile getirdi.

19.08.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'yu telefonla arayarak Ukrayna'daki güvenlik durumundan duyduğu endişeyi dile getirdiği ve yerlerinden edilmiş insanların konvoyuna yönelik saldırıyı kınadığı belirtildi.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada Barroso'nun, olayla ilgili soruşturma başlatılmasını istediği ve sivillerin korunması gerektiğini hatırlattığı kaydedildi.

Görüşmede Barroso'nun sınırdaki düşmanlıklara ve Rusya'dan Ukrayna'ya silah ve personel geçişine son verilmesi gerektiğinin altını çizdiği de vurgulandı.

Barroso'nun, hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem de Poroşenko'dan gelen davet üzerine 26 Ağustos'ta Minsk'te yapılacak Gümrük Birliği – Ukrayna Zirvesi'nde AB'yi, Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB Komisyonu'nun Ticaretten Sorumlu Üyesi Karel de Gucht ve Enerjiden Sorumlu Üyesi Günther Öttinger'in temsil edeceğini Poroşenko'ya ilettiği kaydedildi.

AB Komisyonu, Barroso'nun Poroşenko'yu hem kendi adına hem de AB Konseyi Başkanı adına Brüksel'e davet ettiğini de duyurdu. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barroso'dan Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko'ya Telefon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement