Barter Sistemiyle Kiralanan 20 Araç İha'ya Teslim Edildi - Son Dakika
Ekonomi

Barter Sistemiyle Kiralanan 20 Araç İha'ya Teslim Edildi

Barter Sistemiyle Kiralanan 20 Araç İha\'ya Teslim Edildi

İSTANBUL (İHA) – Türkiye’de barter sisteminin öncü kuruluşlarından Türkbarter ile İhlas Haber Ajansı (İHA) arasındaki iş birliği devam ediyor.

20.01.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (İHA) – Türkiye'de barter sisteminin öncü kuruluşlarından Türkbarter ile İhlas Haber Ajansı (İHA) arasındaki iş birliği devam ediyor. Bu iş birliği çerçevesinde barter sistemiyle kiralanan 20 aracın İHA'ya teslimi gerçekleşti.

İhtiyaç duyulan mal veya hizmetin satılan mal veya hizmet karşılığında satın alınması sistemi olan barter'ı Türkiye'de yürüten öncü kuruluşlardan olan Türkbarter ile İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) iş birliği sürüyor. Devam eden ortaklık çerçevesinde İHA'ya kiralanan 20 araç, Türkbarter Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İyioldu tarafından İHA Finans ve İdari İşler Koordinatörü Bilal Koç'a teslim edildi. Barter sisteminin yaklaşık 50-60 yıldır dünyada sistematik olarak uygulanan alternatif bir ticaret yöntemi olduğunu söyleyen Mehmet İyioldu, "Barter, daha çok üyeler arasında olan herhangi bir ihtiyacın bedelini yine bir ürün ve hizmetle ödeme modelidir. Bir firmanın ihtiyaç hissettiği bir ürün veya hizmeti satın alıp, karşılığında da kendi ürettiği hizmet ve ürünle ödemesi esasına dayanır" dedi.

TEMELİ TAKAS YÖNTEMİNE DAYANAN BİR SİSTEM

Barter sisteminin para icat edilmeden önce uygulanan takas sistemi ile hemen hemen aynı olduğunu belirten İyioldu, "Ancak bu sistemi birebir takas yöntemi olarak adlandırmak doğru değil. Sistem şuanda birçok firmanın yararlandığı bir sistematik haline getirilmiş durumda" diye konuştu.

Uygulamalarının ortak pazardaki üyelerin arz ve talep dengelerini gözeterek her türlü ihtiyacın karşılanması esasına dayandığını dile getiren İyioldu, "Mesela İHA'dan üyelerimiz için haber ve röportaj destekleri alıyoruz. Bunun karşılığında da şuanda yaptığımız gibi İHA'nın ihtiyaç duyduğu, muhabirlerin kendi görevlerinde kullanacağı araçları kiralama usulü ile temin ediyoruz. Bunun dışında örneğin bir inşaat şirketinin yarım kalan bir projesine destek veriyoruz. Hem onun dairelerini üyelerimize sunarak pazarlama faaliyetine dahil olmuş oluyoruz, stoklarını eritiyoruz hem de tamamlama noktasında ihtiyaç duyduğu kapı, boya gibi satın alması gereken ürünleri barter yöntemiyle temin ediyoruz. Böyle olunca firma likit durumu düzgün olsa bile likitidesini başka bir yere kaydırıyor. Sistemin kolaylığından sadece kriz durumlarında değil, tasarruf etmek istediği zaman da yararlanan 10 bine yakın üyemiz var" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Barter Sistemiyle Kiralanan 20 Araç İha'ya Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement