Bartholomeos: "Hükümetiniz Azınlıklara Son Derece Önem Veriyor" - Son Dakika
Güncel

Bartholomeos: "Hükümetiniz Azınlıklara Son Derece Önem Veriyor"

Bartholomeos: "Hükümetiniz Azınlıklara Son Derece Önem Veriyor"

Aziz Voukolos Bayramı dolayısıyla İzmir’e gelen Ortodoksların Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos, Türkiye’de dinler arası diyaloğun ileri safhada olduğunu belirterek, “Hükümetiniz azınlıklara son senelerde özel önem veriyor.

08.02.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aziz Voukolos Bayramı dolayısıyla İzmir'e gelen Ortodoksların Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos, Türkiye'de dinler arası diyaloğun ileri safhada olduğunu belirterek, "Hükümetiniz azınlıklara son senelerde özel önem veriyor. Zaten önemli büyük problemler yoktu. Eskiden problemler vardı fakat bu son senelerde Türkiye'de yaşayan dini azınlıkların problemleri gittikçe azaldı" dedi.

Aziz Voukolos Bayramı dolayısıyla dört gündür İzmir'de bulunan Ortodoksların Ruhani Lideri Patrik Bartholomeos, Konak Belediye Başkanlığının Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlediği öğle yemeğine katıldı. Yemeğe, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ev sahipliği yaparken, İzmir milletvekilleri, din adamları ve Ortodoks cemaati katıldı.

HÜKÜMET VE ANA MUHALEFETE AZINLIK ÖVGÜSÜ

Yemekte İzmir'in güzel insanları ile çok güzel vakit geçirdiklerini ifade eden Bartholomeos, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a görevinde başarılar diledi. Patrikhanenin iki önemli önceliği var olduğunu, bunların dinler arası diyalog ve çevre sorunlarından oluştuğunu kaydeden Bartholomeos, şöyle konuştu: "Türkiye'de dinler arası diyalog çok ileri bir safhada. Gerek Diyanet İşleri Başkanı gerek İstanbul'daki Hıristiyan, Yahudi cemaatlerinin başları ile devamlı dostluk ve diyalog içindeyiz. Hükümetiniz azınlıklara son senelerde özel önem veriyor. 2 Ocak'ta Sayın Başbakan, Dolmabahçe Sarayı'nda hepimize öğle yemeği ikram etti ve o yemek esnasında sorunlarımızı açık ve samimi şekilde dile getirme fırsatına nail olduk. Kısa bir müddet önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu Yeniköy'de öğle yemeği ikram etti. Lütfetti. Aynı şekilde kendilerine de azınlıkları, dini merkezlerimizi ilgilendiren problemleri ifade ettik. Büyük bir anlayışla problemlerimizi dinlediler ve çözüm arayacaklarını söylediler. Zaten önemli büyük problemler yoktu. Eskiden vardı fakat bu son senelerde Türkiye'de yaşayan dini azınlıkların problemleri gittikçe azaldı. Bundan çok memnunuz ve bize sevgi ve anlayışla yaklaşan büyüklerimize İzmir'den en samimi teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum."

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da "Bu ziyaretin hem dünyada hem ülkemizde dostluğu, kardeşliği barışı oluşturması açısından önemli bir ziyaret olmasını diliyoruz. Bu ziyarete ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartholomeos: 'Hükümetiniz Azınlıklara Son Derece Önem Veriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement