Bartholomeos ile Papa Francesco Mülteciler İçin Biraraya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Bartholomeos ile Papa Francesco Mülteciler İçin Biraraya Gelecek

Bartholomeos ile Papa Francesco Mülteciler İçin Biraraya Gelecek

Fener Rum Patriği Bartholomeos, önümüzdeki hafta sonu Yunanistan'ın Midilli Adası'nda Papa Francesco ve Atina Başpiskoposu Leronimos ile bir buluşma gerçekleştireceklerini açıkladı.

08.04.2016 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği Bartholomeos, önümüzdeki hafta sonu Yunanistan'ın Midilli Adası'nda Papa Francesco ve Atina Başpiskoposu Leronimos ile bir buluşma gerçekleştireceklerini açıkladı. Bartholomeos, mültecilerin dertlerini dinlemek için gerçekleştirecekleri buluşmada, bütün dünyaya mesaj vereceklerini söyledi.

Doğum yeri olan Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'ne hafta sonu ziyareti için gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, programı kapsamında Tepeköy'e ziyaret gerçekleştirdi. Köy meydanında kalabalık bir vatandaş topluluğunca karşılanan Bartholomeos, ardından kiliseye geçti. Bartholomeos, burada Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris ile Kuzey Yunanistan'ın Serez Metropoliti Theologos ve Gökçeada Metropoliti Krilyos Yorgi Dragun'un ile birlikte ayine katıldı. Ardından Gökçeada Özel Rum Ortaokulu ve lisesinin öğrencileri ile birlikte kilise bahçesine fidan dikti. Öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, önümüzdeki hafta Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francesco ve Atina Başpiskoposu Leronimos ile birlikte Yunanistan'ın Midilli Adası'na bir ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi. Bartholomeos, "Pek yakında, bir hafta sonra Midilli Adası'nda Papa Hazretleri ve Yunanistan Başpiskoposu ile birlikte çok önemli bir buluşmamız olacak. Bu buluşma semboliktir, ama büyük manası olan bir buluşmadır. Göçmen kardeşlerimizin yanında kısa da olsa bulunmak istiyoruz. Onlarla öğle yemeğini yiyeceğiz. Dertlerini dinleyeceğiz. Böylece bütün dünyaya bir mesaj vermiş olacağız. Üçümüz de birer kısa konuşma yapacağız. Daha sonra deniz kıyısına gidip, Ege Denizi'nde boğulan kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Böylece eminiz ki; medya vasıtasıyla bütün dünya kamuoyu duygulanmış olacaktır. Çok önemli, sembolik ve manidar bir buluşma olacaktır" dedi.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartholomeos ile Papa Francesco Mülteciler İçin Biraraya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement