Bartın'da Veliler Araç Girmeyen Yolda Çocuklarını Sırtta Taşıyorlar - Son Dakika
Güncel

Bartın'da Veliler Araç Girmeyen Yolda Çocuklarını Sırtta Taşıyorlar

Bartın\'da Veliler Araç Girmeyen Yolda Çocuklarını Sırtta Taşıyorlar

Bartın'da 40 haneli köyde oturan öğrencileri okula gidebilmeleri için çamurlu köy yolunda velileri sırtlarında ana yola kadar taşıyor.

14.10.2015 15:54  Güncelleme: 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Amasra İlçesi Çanakçılar Köyü Meşeli Mahallesi'nde öğrenciler, yağışlı havalarda çamurla kaplanması, dar ve rampa olması nedeniyle araç giremeyen 600 metrelik mahalle yolunda her gün yürüyerek okula gidip geliyor. Yorulan küçük öğrencileri bazen anne ve babaları sırtlarında taşıyor.

ÇOCUKLARINI SIRTLARINDA TAŞIYORLARLAR

40 haneli Meşeli Mahallesi'nde oturan ailelerin çocukları, ana yol ile mahalleleri arasındaki 600 metrelik yolun yapılmaması nedeniyle okula gidip gelirken sıkıntı yaşıyor. Öğrenciler, her yağmur yağdığında çamurla kaplanması, bazı bölümlerinin viraj, rampa ve dar olması nedeniyle araç giremeyen yolda her gün yürümek zorunda kalıyor. Çamurlu yolda güçlükle yürüyen çocuklara, ana yolda bekleyen servise kadar anne ve babaları eşlik ediyor. Veliler, yorulan çocuklarını bazen sırtlarında taşıyor.

"ÇOCUKLARIMIZ BU YOL NEDENİYLE SIKINTI YAŞIYOR"

Çanakçılar Köyü Muhtarı Gökhan Özyurt, "Biz bu yolun yapılması için yetkililere başvurduk. Ama bir sonuca ulaşamadık. 4 ay önce yolun yapılması için parke taşı gelmişti köye. Sonra İl Özel İdaresi, parke taşlarını başka bir yerde kullandı. Biz buna müdahale ettik ama bir sonuç alamadık. Bizim yol programda olmasına rağmen yapılmadı. Çocuklarımız da bu yol nedeniyle okula gidip gelirken sıkıntı yaşıyor, mağdur oluyor" dedi.

"AYAKKABILAR ÇAMUR İÇİNDE KALDI"

Velilerden Yalçın Uçak da "Ben devletten bu yolu yapmasını istiyorum. Çocuklarımız her gün bu yolu yürümek zorunda kalıyor. Ayakkabıları çamur içinde kalıyor. Küçük çocuklar çamurda yürüyemiyor. Sırtımızda taşımak zorunda kalıyoruz. Yarın kar yağdığında çok daha zor olacak" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın'da Veliler Araç Girmeyen Yolda Çocuklarını Sırtta Taşıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement