Kendisini Dava Eden Belediye Başkanını 1 Lira ile Protesto Etti - Son Dakika
Ekonomi

Kendisini Dava Eden Belediye Başkanını 1 Lira ile Protesto Etti

Kendisini Dava Eden Belediye Başkanını 1 Lira ile Protesto Etti

Görevini kötüye kullanmaktan dava ettiği Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın kendisine karşı dava açınca, Tüketici Sorunları Derneği Başkanı Avukat Rıdvan Yıldız, 1 liralık eylem yaptı.

29.04.2016 23:24  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın, görevini kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunan Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Avukat Rıdvan Yıldız'a, savcılığın takipsizlik kararının ardından 1 TL'lik manevi tazminat davası açtı. Avukat Yıldız, bugün görülen duruşmanın ardından yüz adet 1 kuruştan oluşan 1 lirayı kese içinde belediye önüne bırakarak protestoda bulundu.

Ekim 2014'te, şehirlerarası otobüs firmalarının otogar ile şehir merkezi arasındaki ücretsiz servisleri kaldırılırken yerine belediye tarafından yapılan ihale ile özel halk otobüsleri görevlendirildi. Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı, Bartınlı Avukat Rıdvan Yıldız, ücretsiz servis araçlarının kaldırılıp ücretli halk otobüslerinin görevlendirilmesi konusunu yargıya taşıdı. Uygulama ile halkın mağdur olduğunu savunan Yıldız, Belediye Başkanı Cemal Akın ile meclis üyelerinin yetkilerini kötüye kullandıklarını belirterek şikayetçi oldu. Savcılık, soruşturma sonunda söz konusu şikayetle ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

1 TL'LİK TAZMİNAT DAVASI

Belediye Başkanı Cemal Akın da kamuoyunda itibarının zedelendiği ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle avukat Rıdvan Yıldız hakkında 1 liralık manevi tazminat davası açtı. Bugün, Bartın 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada avukat Rıdvan Yıldız hazır bulunurken, Başkan Cemal Akın'ı avukatı temsil etti. Duruşma ertelendi.

BELEDİYE BİNASINA YÜZ ADET 1 KURUŞ

Avukat Rıdvan Yıldız, duruşma sonunda Kemerköprü Mahallesi'ndeki belediye binasını çevreleyen bahçe duvarına, içinde 100 adet 1 kuruş bulunan para kesesini bırakarak Başkan Cemal Akın'ı protesto etti. Gazetecilere açıklama yapan Yıldız, vatandaşın şikayeti üzerine Başkan Akın hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"SORUNU ÇÖZDÜK TAZMİNAT DAVASI AÇTI"

"Suç duyurumuz takipsizlikle neticelendi. Tabii bu süreçte bizim de girişimcilerimiz neticesinde şehir içi servisler yeniden hizmet vermeye başladı ve halkın sorunu çözülmüş oldu. Durum böyle olunca ben de savcılığın verdiği karara itiraz etmedim ve dosyaları takip etmekten vazgeçtim. Sonrasında ise Belediye Başkanı Akın, tarafıma Aralık 2015 tarihinde 1 liralık manevi tazminat davası açtı. Ben de burada Akın'ı protesto için belediye binası girişine kese içerisinde yüz adet 1 kuruştan oluşan 1 lirayı bıraktım. Hakkımda açılan bu tazminat davasını kazanacağıma inanıyorum." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kendisini Dava Eden Belediye Başkanını 1 Lira ile Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • la yürü git başkanlığa adaylığınımı koyacaksın ? b: tacettin kaya 0 0 Yanıtla

Advertisement