Bartın'da 500 Kişi İstihdam Edilecek - Son Dakika
Yerel

Bartın'da 500 Kişi İstihdam Edilecek

Bartın\'da 500 Kişi İstihdam Edilecek

Çalışma ve İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğü tarafından toplum yararına çalışma programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve il genelindeki şefliklere toplam 500 geçici işçi alımı yapılacak.

14.03.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğü tarafından toplum yararına çalışma programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve il genelindeki şefliklere toplam 500 geçici işçi alımı yapılacak.

İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim, toplum yararına çalışma programı kapsamında 500 kişinin Orman İşletme Şefliklerinde istihdamı için başvuruların alınmaya başlandığını söyledi. Başvuruların 23 Mart tarihine kadar alınacağını kaydeden Erdim, başvuru için çeşitli şartlarında belirlendiğini anlattı. Erdim konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, "Toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi için özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla toplum yararına programlar düzenlenmektedir" dedi.

İŞÇİLER ŞEFLİKLERDE GÖREVLENDİRİLECEKLER

Alım yapılacak şefliklerle ilgili bilgi VEREN Erdim, "Toplum yararına programlar kapsamında, Bartın Orman İşletme Müdürlüğü ile 300, Bartın Orman işletme Müdürlüğü 60 katılımcı, Yenihan Orman İşletme Şefliği 35 katılımcı, Kurucaşile Orman İşletme Şefliği 40 katılımcı, Amasra Orman İşletme Şefliği 30 katılımcı, Arıt Orman İşletme Şefliği 50 katılımcı, Hasankadı Orman İşletme Şefliği 35 katılımcı, Kozcağız Orman işletme Şefliği 50 katılımcı Ulus Orman İşletme Müdürlüğü ile 200, Abdipaşa Orman İşletme Şefliği 40 katılımcı, Ulusçayı Orman İşletme Şefliği 50 katılımcı, Drahna Orman İşletme Şefliği 30 katılımcı, Kumluca Orman İşletme Şefliği 30 Katılımcı, Sökü Orman İşletme Şefliği 30 katılımcı, Ardıç Orman İşletme Şefliği 20 katılımcı olmak üzere toplam 500 katılımcıya yönelik ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon ile genç meşcere bakımı konulu program uygulanacaktır" diye konuştu.

İŞÇİLERE ASGARİ ÜCRET ÖDENECEK

Erdim, "Program süresince katılımcılara asgari ücret üzerinden aylık ödemeler yapılacak olup, ayrıca sosyal güvenlik prim ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Programa katılabilmek için; kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, öğrenci olmamak gereklidir. Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar öncelikli olarak değerlendirilecektir. Katılımcılar müracaat tarihi bitimine müteakip gerçekleştirilecek noter huzurunda kura ile belirlenecektir. Katılımcılar 13-23 Mart tarihleri arasında Çalışma ve İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğüne şahsen başvuruda bulunabileceklerdir" şeklinde konuştu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da 500 Kişi İstihdam Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Bocek Mehmet: Onceden boyle degildi.onune veya akillarina ne esiyorsa yapiyorlar.yazik vatandasin gururu ile oynuyorlar dupeduz. 0 0 Yanıtla

Advertisement