Bartın'da 'Bir Usta Bin Usta' Projesi - Son Dakika
Yerel

Bartın'da 'Bir Usta Bin Usta' Projesi

Bartın\'da \'Bir Usta Bin Usta\' Projesi

’Bir Usta Bin Usta’ adlı sosyal sorumluluk projesi, Türkiye genelinde kaybolmaya yüz tutan meslekleri yaşatmak, bu mesleklerin yeniden canlanmasını ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

05.02.2015 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Bir Usta Bin Usta' adlı sosyal sorumluluk projesi, Türkiye genelinde kaybolmaya yüz tutan meslekleri yaşatmak, bu mesleklerin yeniden canlanmasını ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

Proje hakkında bilgilendirme yapan Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, "Her yıl 5 farklı ilde ve meslekteki ustaların, toplam 100 gence birikimlerini aktarmasının hedeflendiği projede 10 yılın sonunda 50 meslekte toplam bin ustanın yetiştirilmesi amaçlanıyor. Proje, bir sigorta şirketinin katkılarıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nün teknik danışmanlığında yapılmaktadır. Proje süresince Kültür ve Turizm Bakanlığı iller ve illerdeki kaybolma riski olan meslekleri önermekte, STK'ları belirlemekte ve İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri'ni yönlendirmektedir. Proje kapsamında her yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önerdiği iller arasından 5 il ve 5 meslek seçilmekte ve her meslek için 15 ile 20 arasında kursiyer eğitilmektedir. Proje ile 10 yıl boyunca 50 mesleğin ve toplam bin usta adayının desteklenmesi hedeflenmiştir. Sigorta şirketi ve bir banka ile de mikro kredi konusunda özel bir çalışma yapmış bulunmaktadır. Buna göre banka "Bir Usta Bin Usta" kursiyerlerine özel koşullu mikro kredi imkanı sunacaktır. Eğitim sürecinde, teknik donanıma sahip olan kursiyerler eğer dilerlerse eğitim sonunda verilen katılım belgeleri ile bankanın hazırladığı özel koşullu krediden yararlanabilecekler. Sigorta şirketi böylece, sadece mesleki eğitim konusunda değil, mesleği yaşatmaya yönelik yapılan çalışmalara da destek olacaktır" dedi.

Proje kapsamında bu yıl açılacak kurslar, Ardahan'da 'Damal Bebek Yapımı', Aydın Söke'de 'Körüklü Çizme Yapımı', Bartın'da 'Tel Kırma', İstanbul'da 'Kukla Yapımı' ve Zonguldak Devrek'te 'Baston Yapımı' kursları olacağını bildiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun; 20-45 yaş arası bayanların kurslarımıza katılmasını ve kurs sonunda kursiyerlere avantaj sağlayacak birçok kolaylığında olacağını söyledi. Kurslara müracaat 10 Şubat-02 Mart 2015 tarihleri arasında kimlik fotokopisi ve 2 adet fotoğrafla, Bartın Kültür Merkezinde İl kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılacağını söyledi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da 'Bir Usta Bin Usta' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement