Bartın'da Hayvan Aşılama Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Hayvan Aşılama Çalışmaları Başladı

Bartın\'da Hayvan Aşılama Çalışmaları Başladı

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bartın merkez ve ilçelerde ilkbahar döneminde Şap, Sığırların Nodüler Ekzantemi Yumrulu Deri Hastalığı, LSD ve Kuduz Aşılama çalışmaları başladı.

09.03.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bartın merkez ve ilçelerde ilkbahar döneminde Şap, Sığırların Nodüler Ekzantemi Yumrulu Deri Hastalığı, LSD ve Kuduz Aşılama çalışmaları başladı.

Aşılama çalışmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Şap Aşılama Kampanyasına 9 Mart tarihinde başlanıp ve 30 Nisan tarihinde sonuçlandırılacaktır. Kampanyada, 2 aylıktan büyük tüm büyükbaş (sığır-manda) hayvanlar aşılanacaktır. Halk arasında 'tabak' olarak ta bilinen şap hastalığı bütün çift tırnaklı hayvanlarda rastlanan çok bulaşıcı viral bir hastalıktır. Ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan bu hastalık; et veriminde yüzde 30-45, süt veriminde yüzde 15-35 arasında verim kayıplarına neden olur. Özellikle genç hayvanlar hastalığa karşı son derece hassas olup, ölümlere yol açabilir. Bu hastalık insan sağlığı açısından ise risk teşkil etmemektedir.

Kuduz Aşılama Kampanyası ise 9 Mart -30 Nisan tarihleri arasın da gerçekleştirilecektir. İlimiz genelinde sahipli/sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin aşılanması hedeflenmekte olup, Belediyelerin, Muhtarlıkların ve sivil toplum örgütlerinin de aktif desteği sağlanacaktır. Kuduz, bütün sıcak kanlı hayvanlarda ve insanlarda görülen öldürücü viral bir hastalıktır. Hayvan sahiplerinin koruyucu önlem olarak, kedi ve köpeklerine her yıl mutlaka kuduz aşısı yaptırmaları gerekir. Üreticilerimizin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunun 4 Maddesi gereğince mecburi olup, aksi takdirde idari para cezası uygulanmak zorunda kalınacaktır. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen hayvan sahiplerinin İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir" denildi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da Hayvan Aşılama Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement