Bartın'da İsrail Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Bartın'da İsrail Saldırısı Protesto Edildi

Bartın\'da İsrail Saldırısı Protesto Edildi

Bartın’da Teravih namazı çıkışı İsrail'in Gazze'ye saldırısı protesto edilirken, Gazze'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

27.07.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da Teravih namazı çıkışı İsrail'in Gazze'ye saldırısı protesto edilirken, Gazze'de ölen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Teravih namazı çıkışı Bartın Arap Cami önünde toplanan gurup 'Katil İsrail' diye sloganlar atarken, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için de gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazını kıldıran Kemal Kök, ümmet coğrafyasının dirilişi için dua yaptı. Bartınlıların aileleriyle birlikte iştirak ettikleri basın açıklaması ve dua etkinliğine yoğun bir katılım oldu. Yapılan basın açıklamasıyla birlikte, 'Gazze'ye Kudüs'e direnişe bin selam', 'Yaşasın küresel intifada', 'Katil İsrail, Filistin'den Defol', 'Filistin halkı yalnız değildir', 'Yaşasın Filistin' gibi sloganlar atıldı.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Siyonist İsrail çetesinin, Gazzeli kardeşlerimize hava, kara ve denizden yaptığı saldırılar artarak devam etmektedir. 8 Temmuz'dan beri süren saldırılarda yaşamını yitiren kardeşlerimizin sayısı 9 yüze yaklaştı. Yaşamını yitirenlerin dörtte biri çocuk. Yaralı sayısı 6 bin civarında. Siyonist çete özellikle sivilleri hedef alıyor, okullara ve hastanelere bomba yağdırıyor. Tüm Filistinlilerin öldürülmesini talep edecek kadar alçaklığını, vahşiliğini gösteriyor. Dünya susmuyor. Tersine küresel güçler, açık bir şekilde Siyonist katillerle suç ortaklığı yapmaktalar.

Bugün Gazze'ye tonlarca bomba atılıyor. Ama şunu bilelim ki Gazze'de vurulan sadece Gazzeli değildir. Bugün Gazze'nin şahsında tüm İslam alemi vurulmaktadır. Biz Bartınlı Müslümanlar olarak diyoruz ki, Siyonist rejimle olan tüm ilişkiler tamamen kesilmelidir. Bu insanlık düşmanları ile ticari, askeri ve siyasi hiçbir ilişkimiz kalmamalıdır. Bu topraklarda siyonistleri destekleyenler rahat olmamalıdır. Katil İsrail terör örgütünün hiçbir malı kullanılmamalı ve siyonistlere destek veren ticari kuruluşlara ambargo uygulanmalı, evlerimize masum kanına bulaşmış ürünler sokulmamalıdır. Son olarak Mısır'da, Suriye'de, Filistin'de zalimlerin ve alçak Siyonistlerin cürümlerine karşı yek vücut olmamızın kulluk ve ümmet bilincinin bir gereği olduğunun hatırlatmak istiyoruz. İşte bu mübarek ayda kurtuluşun tek kaynağı Kur'an'ı Kerim'in indirildiği bu Ramazan ayında, Rabbimiz'den katledilen kardeşlerimizin şehadetlerini kabul buyurmasını diliyor, zalimleri bir kez daha lanetliyoruz. Yaşasın Gazze Direnişimiz." - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da İsrail Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement