Bartın'da 'Öğrenme Şenlikleri' Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bartın'da 'Öğrenme Şenlikleri' Yapıldı

Bartın\'da \'Öğrenme Şenlikleri\' Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş gruplarındaki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla yapılan ‘Öğrenme Şenlikleri’ Bartın’da yapıldı.

27.05.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş gruplarındaki vatandaşların sosyo-kültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla yapılan 'Öğrenme Şenlikleri' Bartın'da yapıldı.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen şenlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Daha ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından çeşitli yörelerin halk oyunları sahnelendi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Okullarımızda çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için öğretmenlerimiz, öğretim görevlilerimiz, idari memurlarımız, anne ve babalarımız 1 yıl boyunca gerçekten çok büyük çaba ve gayret sarf ediyorlar. Ama bu çaba bizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak için hala yeterli değil. Bunun için çocuklarımızın ve gençlerimizin bütün zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme temin etmek maksadıyla onları çağın bilgisi ve görgüsüyle donatmak, onları geleceğe daha iyi sağlıklı birer birey olarak hazırlayabilmek için 2 yıldan beri il, ilçe, köy ve kasabalarda, okul, STK ve vatandaşlarımızla beraber eğitim, bilim, kültür, sanat ve spor şenlikleri diye bir faaliyet yürütüyoruz. Bu faaliyetin 2.'si bugün sona erdi" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere bisiklet dağıtımı ile eğitim, bilim, kültür, sanat ve spor şenliklerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Son olarak çeşitli faaliyet dallarında açılan resmi ve özel stantlar gezildi. Şenlikler kapsamında kurulan stantlarda Bartın Üniversitesi'nin bölüm ve programları da tanıtıldı. Stantlarda, internet okuryazarlığı, finansal okuryazarlık, otel işletmeciliği, öğretmen adaylarının eğitsel deneyleri gibi konularda eğitimler de verildi. Davetliler ayrıca maket gemi yapımı konusunda eğitim alarak, ilk deneyimlerini de yaşadı. Son olarak protokol üyeleri tenis ve dart oynadı.

Etkinliklere, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Vali Yardımcısı Murat Karasu, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın'da 'Öğrenme Şenlikleri' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement