Bartın'da Trafo Binalarına Tarihi Konak İmajı - Son Dakika
Güncel

Bartın'da Trafo Binalarına Tarihi Konak İmajı

Bartın Belediyesi, kentte görüntü kirliliği oluşturan elektrik trafo binaları ile arıtma tesislerine ahşap giydirme yöntemiyle tarihi "Bartın Evi' mimarisi uyguluyor.

12.08.2014 11:59  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELİM BOSTANCI - Bartın Belediyesi, kentte görüntü kirliliği oluşturan elektrik trafo binaları ile arıtma tesislerine ahşap giydirme yöntemiyle tarihi "Bartın Evi' mimarisi uyguluyor.

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki elektrik trafolarının görüntü kirliliği yarattığını belirterek, gerek dış görüntüsü gerekse duvarlarına yapıştırılan ilan ve afişler nedeniyle rahatsızlık oluşturduğunu söyledi.

Bu kirliliği ortadan kaldırmak için trafo binalarını kentle özdeşleşen tarihi Bartın evi görünüme getirmek amacıyla çalışma başlattıklarını anlatan Çetin, "Trafo binalarını gerçeğine uygun olarak Bartın Evi haline getirirken yine orijinal olarak özellikle kapı aydınlatmalarında idare ve gaz lambaları kullanıyoruz. İşlemeli pencereleri, el işi perdeleri, dekoratif balkonları, cumbaları ve korkuluklarıyla tarihi evleri aratmayan bir görünüm kazanmış oluyor" diye konuştu.

Çetin, şu ana kadar 5 trafo ile belediyeye ait bir arıtma tesisi binasını bu hale getirdiklerini vurgulayarak,  böylece kente hoş bir görünüm kattıklarını söyledi.

"Ev zannedenler oluyor"

Ahşap giydirmelerin birçok vatandaş tarafından gerçek ev zannedildiğini ve kendilerine "Burada kalabilir miyiz?" diye soranların olduğunu dile getiren Çetin, şöyle devam etti:

"Trafo binalarının giydirilmiş haliyle görenler, buraları örnek Bartın evi zannediyor. Özellikle il dışından gelen turistlerden zaman zaman evde konaklamak istediklerini söyleyenler de oluyor. Tabi yapının trafo binası olduğunu öğrendiklerinde şaşırıyorlar. Demek ki ortaya güzel görüntü çıkarmışız. Ancak biz bu hizmetleri milletimizin bizlere emanet ettiği paralarla yapıyoruz. Bunu koruyacak olan da yine onlar. Vatandaşlarımızı kendi mallarına, mülklerine olduğu gibi belediyenin ve devletin malına da sahip çıkmasını istiyoruz"

Çetin, vatandaşların ve özellikle gençlerin tarihi Bartın evlerini unuttuğunu vurgulayarak, büyüklerin torunlarına yaşadıkları ev modelini gösterme imkanı bulduklarını ifade etti. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bartın'da Trafo Binalarına Tarihi Konak İmajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement