Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Sanayide ürün satmadığımız ülke kalmadı.

12.01.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sanayide ürün satmadığımız ülke kalmadı. Bugün İtalya ile Çin arasında en büyük sanayi donanımına sahip ülke Türkiye. Bu iki ülke arasında sanayi deviyiz" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Bartın Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül ve TOBB Sosyal Bilimler Lisesi Protokolü İmza Töreni'nde, FIFA'nın futbol hakemlerine yönelik "Yıldız futbolcuları koruyun, bunlara yapılacak sert müdahalelere müsamaha göstermeyin, bunlar futbol oynamaya devam etsin" şeklindeki talimatını anımsatarak sözlerine başladı.

Bu talimatın yıldız oyuncuların oyuna devamı ve futbolun seyredilebilir hale gelmesi için verildiğini aktaran Hisarcıklıoğlu, "Bu kapsamda başta vergi dairesi müdürlerimiz olmak üzere devletimizin bürokratlarının ülke ekonomisinin göz bebeği sanayicilerimizi koruyup kollaması gerekiyor. Bunları ürkütürsek, ülke kaybeder" diye konuştu.

Türkiye'nin GAP'tan sonra ikinci büyük projesinin Filyos olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, Filyos Projesi'nin sadece Bartın'ın, Zonguldak'ın veya Batı Karadeniz'in değil, Türkiye'nin meselesi olduğunu söyledi.

"Elimizin altında bölgeyi ticaret, üretim, lojistik merkezi haline getirecek, bütün bu bölgenin ekonomisini patlatacak hazine yatıyor" diyen Hisarcıklıoğlu, "Bunu bölgedeki bütün başkanlarımızla TOBB Sanayi Şurası'nda o günkü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ilettik. Burada ihale süreci yargıda takılmış, kalmış. Önünüzde müthiş avantajınız var, seçimler geliyor. Bu, bürokraside takılıp kaldıysa aşılabilecek yolu hep beraber buluyor olmamız lazım. Yarın buraya bütün liderler gelecektir. Bartın'ı, Zonguldak'ı, Karabük'ü, Kastamonu'suyla bölge olarak olmazsa olmazımız Filyos'tur.  Bunu mutlaka çözmemiz lazım.  Sizi zengin edecek projenin üzerinde oturuyorsunuz. Bu hem sizi açacak hem de bizi zenginleştirecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye, 2002-2008'de tam 2,5 kat büyüdü"

Hisarcıklıoğlu, ülke ekonomisinde 2002'den itibaren başarılı reformların gündeme alındığını anımsatarak, ekonomideki reformların öncelik haline geldiğini dile getirdi.

Kişi başına düşen milli gelirin 6 yılda 4 bin dolardan 10 bin dolar seviyesine geldiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Bunu 6 yılda, ekonomide çözülmeyen yapısal reformlar sayesinde yaptık. Bunlara el attık, Türkiye 2002-2008'de tam 2,5 kat büyüdü. Ülkenin 6 yılda 2,5 kat büyüdüğü tarih yok ama 2008'den sonrasına baktığımızda olduğumuz yerde çakıldık. 2008'den bu yana aynı noktadayız. Sebebi, ekonomideki yapısal reformları unuttuk. 10 bin dolarda tıkandık, kaldık. 2013'te Türkiye ekonomisi yüzde 4, 2014'te yüzde 3 büyüdü. Bunu hızla düzeltebilmemiz için şansımız var. Türkiye ekonomisini yüzde 3 büyütürsek ne olur, yüzde 7 büyütürsek ne olur? Önümüzdeki 5 yılda ekonomi yüzde 3 büyümeye devam ederse 10 bin dolardan 13 bin dolara çıkar ama yüzde 7 büyütürsek ki 2002-2008'de yüzde 7 büyüttük. Önümüzdeki 5 yıl yüzde 7 büyütürsek 17 bin dolara geliriz. Tercih sizin, Türkiye yüzde 3 mü, yüzde 7 mi büyüsün? 5 yıl sonra yüzde 70 daha zengin olmak istemez misiniz? O zaman hedefe odaklanacağız.

Bunun şartı da ekonomideki yapısal reformlardır. Rakiplerimiz beklemiyor."

"Sanayide ürün satmadığımız ülke kalmadı"

Türkiye'nin geçen yıl itibarıyla mal satmadığı ülke kalmadığı bilgisini veren Hisarcıklıoğlu, 30 yıl önce buna kimsenin inanmayacağını vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, şu görüşleri paylaştı:

"Rahmetli Özal, 'Türkiye'ye 300 bin turist geliyor, 10 milyona çıkacak' dedi. Herkes, 'Bu adam amma hayalperest' derken,  o yine "Benim düşündüklerimi siz hayal edemezsiniz" diye cevap verdi. Adam, '10 milyon turist gelecek' derken... İnşallah bu yıl 40 milyon turist gelecek. Bunu sizler, bizler yaptık. Şu anda 36 milyar dolarla en önemli gelirimiz turizm gelirimizdir. Sanayide ürün satmadığımız ülke kalmadı. Bugün İtalya ile Çin arasında en büyük sanayi donanımına sahip ülke Türkiye. Bu iki ülke arasında sanayi deviyiz. Bunu sizler yaptınız. Onun için ülkemin geleceğine, iş adamlarımıza güveniyorum. Bu müteşebbis ruh bizde olduğu sürece bizi kimse durduramaz. Tek isteğimiz, sahamızın rakiplerimizle eşit şartlarda olması."

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu ile Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu arasında TOBB Sosyal Bilimler Lisesi inşaatı için protokol imzalandı, kentte gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenlere plaket verildi.

Hisarcıkloğlu, daha sonra Vali Azizoğlu ile Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Koçları alan yetiştiriciler büyük heyecan yaşadı.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.

  • Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı
    17:00 Tokat'ın Pazar ilçesinde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı

    Tokat'ın Pazar ilçesinde gerçekleştirilen tohum dağıtım töreninde çiftçilere 4 bin 500 kilogram nohut tohumu dağıtıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Kapar, törende konuşarak, tarımın geliştirilmesinde katkı sunan kurumlara ve tarım ailesine teşekkür etti. Dağıtıma Kaymakam Mehmet Miraç Demir, İlçe Tarım Kredi Müdürü Canan Kaymaz, Ziraat Odası Başkanı Murat Akın ve çiftçiler katıldı.

  • Bakanlık harekete geçti!
    17:00 Bakanlık harekete geçti! "Jasmine bebek" için toplatma kararı

    Ticaret Bakanlığından, güvensiz olduğu ortaya çıkan "Jasmine" bebekle ilgili toplatma kararı verildi. Karar üzerine gazetelere ilan veren üretici firma, mevzuatta belirtilen temel gerekleri sağlamadığı belirlenen oyuncağın bedeli karşılığında iade edilmesi çağrısı yaptı.


Advertisement