Bartın - Harabe Evde Yaşam - Son Dakika
Güncel

Bartın - Harabe Evde Yaşam

Bartın - Harabe Evde Yaşam

Harabe evde yaşam BARTIN'ın Kaman Köyü'nde 46 yaşındaki Fatma ve 52 yaşındaki Şevki Baltutar çifti, 5 çocuklarıyla harabe halinde yıkılma tehlikesi bulunan kerpiç evde yaşıyor.

16.10.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harabe evde yaşam

BARTIN'ın Kaman Köyü'nde 46 yaşındaki Fatma ve 52 yaşındaki Şevki Baltutar çifti, 5 çocuklarıyla harabe halinde yıkılma tehlikesi bulunan kerpiç evde yaşıyor. Şevki Baltutar, imkanı olmadığı için evin tadilatını yaptıramadığını söyledi.

Bahçesinde bulunan az miktarda fındığı satarak ailesinin geçimini sağlayan Şevki Baltutar, eşi ve 3'ü okula giden 5 çocuğuyla 50 yıldır babasından kalma kerpiç evde oturuyor. Maddi imkanı olmadığı için evin onarımını yaptıramadığını, bu yüzden evin yıkılma tehlikesi bulunduğunu anlatan Şevki Baltutar, şöyle konuştu:

"Evin camları kırık. Evin ahşap olan bölümleri kırık dökük durumda. Bazı bölümlerde de tavan çöktü. İmkanım olmadığı için evi onaramadım. Bakımsız kalınca da ev dökülmeye başladı. Her taraf yıkık dökük olduğu için sadece bir odayı kullanabiliyoruz. Çocuklar evde ders çalışacak yer bulamıyor. Yağmur yağdığı zaman çatı akıyor. Çocuklarımla birlikte bu harabe evde yaşamaya çalışıyoruz. Az bir fındığımız var. Onu satarak geçimimizi sağlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda da bazen gıda yardımı alıyoruz."

Fatma Baltutar da özellikle kış aylarında çok zorlandıklarını, bazen evde duramadıklarını, komşulara gittiklerini söyledi. 11 yaşındaki Taner, 12 yaşındaki Hatice, 14 yaşındaki Bergen, 16 yaşındaki Ceylan ve 18 yaşındaki Gülten Baltutar kardeşler de kış aylarında evde soğuktan duramadıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın - Harabe Evde Yaşam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement