Bartın Kumluca Beldesi'nde Yağmur Sele Yol Açtı - Son Dakika
Güncel

Bartın Kumluca Beldesi'nde Yağmur Sele Yol Açtı

Bartın Kumluca Beldesi\'nde Yağmur Sele Yol Açtı

Kumluca Beldesi'nde yağmur sele yol açtı BARTIN'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Kumluca Beldesi'nde gece yaklaşık 1 saat etkili olan yağmur sele yol açtı.

19.06.2015 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Beldesi'nde yağmur sele yol açtı

BARTIN'ın Ulus İlçesi'ne bağlı Kumluca Beldesi'nde gece yaklaşık 1 saat etkili olan yağmur sele yol açtı. Belde merkezinde dere gibi akan sel suları nedeniyle bir çok ev ve işyerini su bastı. Sel, cep telefonuyla görüntülendi.

Beldede 1 saatte metrekareye 27 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağmur nedeniyle sokaklardaki rögar kapakları tıkanınca su birikintileri oluştu. Göle dönen sokaklardan akan sular belde merkezinde birleşerek sele yol açtı. Belde merkezindeki caddede dere gibi akan sel suları nedeniyle halk zor anlar yaşadı. Bir çok ev ve işyerini su bastı. Bazı vatandaşlar su girmemesi için işyerlerinin önüne barikat kurmaya çalıştı. Vatandaşlar, suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Cep telefonuyla görüntülenen sel suları, yağmurun etkisini kaybetmesi ve rögar kapaklarının açılmasıyla çekildi.

Kumluca Belediye Başkanı MHP'li İsmail Can, yağmurun yaklaşık 1 saat boyunca şiddetli yağdığını belirterek, "Sonrasında sel oluştu. Bütün su şehir merkezinden ilerledi. Vatandaşlarımız ve esnaflarımız çok korktu. Sel nedeniyle şehir şebeke suyunda arıza oluştu. Bu yüzden su veremedik. 2 mahallemizin yolu da sel nedeniyle tahrip oldu ve ulaşım sağlanamıyor. Bartın Belediyesi'nden gelen takviye ekipleriyle şu anda halkımızın mağdur olmaması için yoğun şekilde çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın Kumluca Beldesi'nde Yağmur Sele Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement