Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Güncel

Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu Başladı

Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu Başladı

Bartın Üniversitesi'nde düzenlenen 1'inci Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu başladı.

08.04.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi'nde düzenlenen 1'inci Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu başladı.

Bartın Üniversitesi ile Maltepe Üniversitesi işberliğinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışına Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı MHP'li Cemal Akın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Faruk Tezel, öğretim üyeleri ve işadamları katıldı. 3 gün sürecek sempozyumun açılışında konuşan Vali Azizoğlu, sempozyumun Bartın'ın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Vali Azizoğlu, "Bilim insanlarımızın bize göstereceği yol sayesinde kendimize bir plan yaparak kentimizin kalkınması için koşar adım çalışacağız" dedi.

Bartın'ın önemli bir ticaret merkezi olduğuna işaret eden Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Yıllardır bu bölgede Ege'ye, Akdeniz'e yük taşımacılığı yapılmış. Ama zaman geçtikçe kömürden kaynaklanan rahatlıkla insanlarımız ticari faaliyetlerini azaltmış. Dünyada her an gelişen ticaretin bölgemizde tekrar canlanmasını istiyoruz. Bu anlamda Bartın Limanı bizim için vazgeçilmez bir yerdir. 2014'de burada 750 bin ton yük taşınmış. Bizim için bu rakamlar çok düşüktür. Ticaret hacmimizi genişletmeliyiz. Bizim yüksek kapasitelere çıkmamız için Filyos Limanı gibi 4-5 liman yapmamız gerekecek. Yine turizm konusunda da kendimizi geliştirmemiz gerekiyor."

Cuma günü sona erecek sempozyumda sanayi, lojistik, tarım ve turizm sektörlerine yönelik sunum ve değerlendirmeler yapılacak. - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:37 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,49 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

  • İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok
    09:35 İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok

    İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok.


Advertisement