Bartın Selin Vurduğu Bartın'da Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Bartın Selin Vurduğu Bartın'da Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Bartın Selin Vurduğu Bartın\'da Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Selin vurduğu Bartın'da hasar tespit çalışmaları sürüyorBartın'da hafta sonu etkili olan yağmur yağışının neden olduğu sel'in vurduğu bölgelerde hasar tespit çalışmaları devam ederken köprüsü yıkılan Karaman köyünün kentle bağlantısını sağlamak için iş makineleri alternatif yol yapımı için aralıksız çalışmalarına devam ediyorlar.

15.08.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selin vurduğu Bartın'da hasar tespit çalışmaları sürüyor

Bartın'da hafta sonu etkili olan yağmur yağışının neden olduğu sel'in vurduğu bölgelerde hasar tespit çalışmaları devam ederken köprüsü yıkılan Karaman köyünün kentle bağlantısını sağlamak için iş makineleri alternatif yol yapımı için aralıksız çalışmalarına devam ediyorlar.

Bartın'da hafta sonu etkili olan yağmur yağışı sel'e neden oldu. Sel suları kent merkezi'nin yanı sıra Amasra ve Kurucaşile bölgeleri ile çok sayıda köyde hasara yol açtı. Sel'in vurduğu bölgelerde ekipler hasar tespit çalışmalarına devam ediyorlar. Kurucaşile yolu üzerinde bulunan Karaman köprüsünün yıkılması nedeniyle Karaman köyü'ndeki yaşayan vatandaşların kent merkezine ulaşımını sağlamak için iş makineleriyle alternatif yol açılmaya çalışılıyor. Sel sularının büyük hasara yol açtığı Karaman köyü'nde bulunan mezarlıkta sel nedeniyle yok oldu.

Büyük bir afet yaşandığını belirten köylülerden 66 yaşındaki Mustafa Güdük, "Bu çok büyük bir afettir. Ben 66 yaşına girdim böyle bir şey görmedim. Köyümüzde hiç birşey kalmadı. Ne fındık bahçesi ne mezarlığımız kaldı. 80 tane meftamız vardı. Şu anda mezarlığı bulamıyoruz. Hatta bu mezarların içinde 3 ay önce defnettiğimiz vatandaşımız bile var" dedi.

Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci köyü'nde ise yaşanan sel felaketinin ardından su ve çamurla kaplanan işyerleri Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözlerle temizlenmeye çalışılıyor. Sel'den etkilenen vatandaşlar ve esnaflar temizlik çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın Selin Vurduğu Bartın'da Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement