Bartın Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Bartın Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılışı

Rektör Prof. Dr. Kaplan, "Üniversitenin asli görevi yüksek düzeyde bilgi üretmek, bunu toplum yararına sunmak ve kendi alanlarında rekabet gücü yüksek, donanımlı, yetkin öğrenciler yetiştirmektir" dedi.

29.09.2014 16:47  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı törenle açıldı. Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversite konferans salonundaki törende, üniversitenin kurulduğu 2008'de 2 bin 100 olan öğrenci sayısının 11 bin 269'a yükseldiğini, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, İran, Fas, Filistin, Afganistan, Tacikistan ve Suriye'den gelen 85 yabancı uyruklu öğrencinin kurumda öğrenim gördüğünü söyledi.

Üniversitenin işlevi konusunda yetersiz bilgiye sahip bazı kişilerce zaman zaman fakülte sayısının başka üniversitelerle karşılaştırıldığını ancak üniversitelerin gücünün, fakülte veya öğrenci sayısıyla ölçülemeyeceğini ifade eden Kaplan, şöyle konuştu:

"Bu sayılar ancak daha çok bulunduğu ile maddi anlamda katkısı dolayısıyla önem taşır fakat bilinmelidir ki üniversitenin asli görevi yüksek düzeyde bilgi üretmek, bunu toplum yararına sunmak ve kendi alanlarında rekabet gücü yüksek, donanımlı, yetkin öğrenciler yetiştirmektir. Bu görevini yerine getiremeyen bir üniversite veya fakültenin, fakülte veya öğrenci sayısının çokluğu bilimsel ölçütler bağlamında hiçbir değer ifade etmez. Ortadoğu Teknik Üniversitesinin 5, Boğaziçi Üniversitesinin 4, Bilkent Üniversitesinin 9 fakültesi vardır fakat bu üniversitelerimiz, bilimsel başarıları, öğrencilerinin kalitesi ve yayınlarıyla hem ülkemiz hem de dünya üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Kuruluş aşamasında 3 fakülteyle öğretime başlayan üniversitemize daha sonraki birkaç yıl içinde 4 fakülte daha kazandırdık.

Bilimsel esaslar dahilinde ihtiyaç duyulması halinde 7 fakültemize birkaç fakülte daha ilave etme imkanımız vardır. Ayrıca meraklılarına, bizimle 2008'de kurulmuş 9 devlet üniversitemizin fakülte sayılarına da göz atmalarını tavsiye ederim."

Her ilde en az bir üniversite olmak üzere birçok üniversite açarak yükseköğretimde gerçekten devrim gerçekleştiren devletin her yıl imkanları ölçüsünde üniversitelere bütçe tahsis etmesine karşın, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğine dikkati çeken Kaplan, üniversitenin fiziki yapılanmasına katkı sağlayacak projeler geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu da üniversitenin ülkede adından söz ettiren akademik hüviyete büründüğünü, özellikle barınma sorununun çözümü için iş adamlarının hükümetin sağladığı desteklerden faydalanarak yurt yapma çağrısında bulundu.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü öğretim elemanları topluluğunun müzik dinletisiyle sona eren törene AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Timur Aktemur ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın Üniversitesi'nde Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement