Bartın Üniversitesinin Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Bartın Üniversitesinin Akademik Yıl Açılış Töreni

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, terör olaylarına değinerek, "Milletçe bünyemizi sağlam tuttuğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur" dedi.

05.10.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, terör olaylarına değinerek, "Milletçe bünyemizi sağlam tuttuğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur" dedi.

Bartın Üniversitesi  2015-2016 akademik yılı, düzenlenen törenle açıldı.

Törene katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, yaptığı konuşmada, ülke ve bölgede cereyan eden terör olaylarının, meydana gelen yapılanma hareketlerinin tedirginlik yarattığını dile getirdi.

Ülkedeki oyunlara karşı herkesin uyanık olması gerektiğine dikkati çeken Azizoğlu, "Aksi halde küçük meseleler yüzünden kavga etmeye başlarsak biliniz ki bu coğrafyadaki sıkıntılarımız, bir zaman daha devam edecektir. Her ağacın kurdu içindendir. Ağacı kemiren kurtları, bu böcekleri temizleyebilir ve temizlemekte de acele edersek bu coğrafyanın, gölgesinden istifade edeceği çınarın varlığını da sağlamış olacağız" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan da milleti derinden üzen ve uluslararası sarmal bir sorun haline gelen terör belasından milletin engin devlet tecrübesi ve geleneğiyle en kısa zamanda esenliğe çıkacağına inandığını söyledi.

Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet ve gazilere acil şifalar dileyen Kaplan, "Milletçe bünyemizi sağlam tuttuğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur. İçinde bulunduğumuz coğrafyada onurlu bir şekilde var olmanın bazı tarihsel yükümlülükleri olduğunun bilincinde olmamız gerektiği gerçeğini de dikkatlerinize sunuyorum" dedi.

Üniversitenin kurulduğu 2008'de 2 bin 100 olan öğrenci sayısının bugün 12 bin 839'a ulaştığını, akademik ve idari kadronun yüzde bin 24'lük artışla 891'e çıktığını ifade eden Kaplan, şunları söyledi:

"Üniversiteler, yüksek bilgi üretmek, bilimsel araştırmalar yapmak, bunların sonuçlarını topluma yaymak, bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda öncü olmak gibi temel görevlerinin yanında şehrin ekonomik hayatını canlandırıp bulunduğu bölgeye dinamizm getiren önemli eğitim kurumlarıdır. Bu açıdan üniversitemizin yedi yılda aldığı mesafe son derece sevindiricidir. Yeni kampüs bölgemizde, şehrimizin hemen yanı başında altyapısı, teknolojik donanımı, geleneksel mimari ile modern mimariyi buluşturan kimlikli binaları, sosyal tesis ve peyzaj alanları ile 30 bin nüfuslu modern bir kent inşa edilmektedir."

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü öğretim elemanları topluluğu da törende bir dinleti sundu.

Törene Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Timur Aktemur, Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın Üniversitesinin Akademik Yıl Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement