Bartın Valisi Azizoğlu: "Mevcut Enerji Hattı İhtiyacı Karşılamıyor" - Son Dakika
Yerel

Bartın Valisi Azizoğlu: "Mevcut Enerji Hattı İhtiyacı Karşılamıyor"

Bartın Valisi Azizoğlu: "Mevcut Enerji Hattı İhtiyacı Karşılamıyor"

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi ile ilgili çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

24.07.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Organize Sanayi Bölgesi'nin genişlemesi ile ilgili çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu. Bartın'da mevcut kurulu enerji hattının OSB'de ihtiyacı karşılamadığını kaydeden Vali Azizoğlu, fabrikaların tam kapasite çalışamadığını ve mevcut durumda, OSB büyüse de yeni fabrikaların faaliyete geçemeyeceğini ifade etti.

Vali Azizoğlu, "OSB ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. Genişleme alanını bitirdik. Şuanda arasa tahsisi için imar planlaması yapıyoruz. 20'ye yakın başvuru var. Tek tek görüşülüyor. Ciddi olan firmalarla, büyük yatırımlar yapacak firmalarla görüşülerek arsa tahsisi yapılacak. Yeni alınan alanla ırmak arasındaki tahkimat işi yatırım programında olmamasına rağmen, trilyonluk bir işi DSİ, Özel İdare ve taş ocakları işletmecileriyle 2 Km'lik alanı yaptık. Bu iş de bedava oldu. Bu nedenle taş ocağı sahiplerimize teşekkür ediyorum. Sağolsunlar. OSB'de bir sıkıntımız var. Bunu basınla paylaşmanın doğru olacağını düşünüyorum" dedi.

Yapılan enerji yatırımlarına yapılan itirazları da değerlendiren Vali Azizoğlu, "Her nimetin bir külfeti var. Bugün OSB'deki 30 fabrikamızın hiçbir tanesi %100 kapasite ile çalışamıyor. Bunun nedeni elektriğin gücünün eksikliğinden kaynaklanıyor. Bunu artırmak da mümkün değil. Çünkü elektrik yeterli değil. Şimdi orada indirici merkezi yapılacak. Kamulaştırması yapılıyor. Orada yüksek gerilim hattı çekilecek. Bu hattın çekilmesine karşı çıkıyoruz. Bu hat çekilmezse yeni fabrikalara elektrik veremeyeceğiz. Mevcut fabrikaların da tam kapasite çalışmasını sağlayamayacağız. Elektrik kesintilerinde de Bartın'ın beslenmesi sıkıntıya girecek. Bunu doğru anlatmak lazım. Bir yüksek gerilim hattının şehre gelmesi elektriğin gelmesi demektir. Neden istemiyoruz?" diye konuştu - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bartın Valisi Azizoğlu: 'Mevcut Enerji Hattı İhtiyacı Karşılamıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement