Barzani'den Duygusal Enfal Katliamı Mesajı - Son Dakika
Güncel

Barzani'den Duygusal Enfal Katliamı Mesajı

Barzani\'den Duygusal Enfal Katliamı Mesajı

Irak Kürdistan Özerk Yönetimi Başkanı Barzani, Saddam'ın Halepçe'de zehirli gaz kullanarak binlerce Kürdü öldürdüğü Enfal katliamıyla ilgili duygusal bir mesaj yayınladı.

14.04.2016 21:43  Güncelleme: 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Enfal Katliamı kurbanlarıyla ilgili duygu dolu bir mesaj yayımladı.

Enfal Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Barzani, "Maalesef halen Bağdat'ta Enfal Katliamı'nı yapanların zihniyetini taşıyanlar var ve ellerinden gelse aynı suç siyasetini yaparlar" ifadelerini kullandı.

"TEK SUÇU KÜRT OLMAKTI"

Enfal kurbanlarının cenaze töreninde şehitlerden birinin tabutunu omuzladığı anın fotoğrafının çekildiğini hatırlatan Başkan, "O şehidin adı neydi bilmiyorum. Kadın mı erkek mi yaşlı ya da çocuk mu bilmiyordum. Ancak mazlum, günahsız bir şehit olduğunu biliyordum. Tek suçu Kürt olmaktı" diye ifade etti.

Barzani o ana ilişkin duygularını şöyle anlattı:

"O an, tabutunu omuzladığım şehidin, en yakınım olduğunu hissettim. Erkek ise kardeşim, kadın ise kızkardeşim, genç ise de oğlum ya da kızımdı. O ve tüm Kürdistan şehitlerinin ruhunun şad olduğuna emindim. Bugün, Kürdistan'ın onların kanıyla özgürleştiğini görüyoruz.

Bütün bu kurbanlardan sonra Kürdistan hep özgür kalmalıdır. Şehit anne babalarının bana sarılıp, 'Şu an şehitlerimizin canlandığını hissediyoruz' deyişleri benim için en büyük şerefti.

Bu dünyada, bu madalyadan daha yüce ve kutsal bir madalya var mıdır..."

Son Dakika Güncel Barzani'den Duygusal Enfal Katliamı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Sivas 58: Arkadaslar Kürt ve Pkk ayni sey degildir Bunlarin hedefi kardesi kardese kirdirmakdir sag duyulu olalim Kanaatimce pkk icinde okadar yabanci uyruklu cakal vardir ki Kürtleri yem olarak kulanmakdadir 7 0 Yanıtla
  • sahin: Yasasin ABD islam corafyasinda istedigi gibi at kosturuyor 1 4 Yanıtla
  • Sivas 58: Versin kürtlere is inkani devlet fabrika kursun calissinlar bakin ozaman pkk barinirmi Calisan adam kendini savunur Türkmenim ben bu arada 4 0 Yanıtla

Advertisement