Barzani'den Ezidiler İçin IŞİD'e 1.5 Milyon Dolar Fidye - Son Dakika
Güncel

Barzani'den Ezidiler İçin IŞİD'e 1.5 Milyon Dolar Fidye

IŞİD'in rehin aldığı Ezidileri kurtarmak için harekete geçen Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti, örgüte fidye olarak 1.5 milyon dolar ödedi.

04.11.2014 09:10  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesi Hükümeti yetkilisi Dr. Nuri Osman, şimdiye kadar 234 Şengalli (Sincar) Ezidi Kürt'ün IŞİD'in elinden kurtarıldığını söyledi.

KURTARILANLARIN 150'Sİ KADIN

Rûdaw Tv'nin "Rûdawa Îro" programına katılan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Mülteci İşleri Temsilcisi Dr. Nuri Osman, IŞİD tarafından kaçırılan Şengalli Ezidi Kürtler'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şimdiye kadar IŞİD tarafından kaçırılan 234 Ezidi Kürt'ün kurtarıldığını belirten Dr. Nuri Osman, bunlardan 150'sinin kadın olduğunu söyledi.

Kurtarılanlardan bazılarının fidye karşılığı bazılarının da farklı yöntemlerle kurtarıldığını belirten Osman, bazı kişilerin de kendi imkanlarıyla IŞİD'in elinden kurtulduğunu, kendilerinin de bu kişileri güvenli bir şekilde Kürdistan Bölgesi'ne ulaştırdıklarını kaydetti.

EZİDİLER İÇİN 1.5 MİLYON DOLAR FİDYE ÖDENDİ

Dr. Nuri Osman, IŞİD'le direkt bağlantı kurmadıklarını, aracılar vasıtasıyla fidye ödendiğini, son olarak 2 kadın ile 5 erkeğin 30 bin dolar karşılığında serbest bırakıldığını sözlerine ekledi.

Şimdiye kadar kurtarılan Ezidi Kürtler için 1.5 milyon dolar ödendiğini belirten yetkili, bu kişilerden 30'unun Suriye'den kurtarıldığına işaret etti.

KAÇIRILANLARI KURTARMAK İÇİN ÖZEL BİRLİK

Dr. Nuri Osman, IŞİD tarafından kaçırılan kişilerin kurtarılması için kadın ve erkeklerden oluşan özel birlikler oluşturduklarını, bu birliklerin aralıksız çalıştığını ve her bilgiyi değerlendirdiklerini söyledi.

IŞİD'ten doğrudan temasla kadınları teslim almadıklarını belirten yetkili, "Ancak bizim için önemli olan o kadınları kurtarmaktır" dedi.

Bilindiği üzere Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Şengal ilçesine saldırısı sonucu onbinlerce Ezidi Kürt evlerini terketmiş, yüzlercesi de IŞİD tarafından esir alınmıştı.

Barzani\'den Ezidiler İçin IŞİD\'e 1.5 Milyon Dolar Fidye
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Barzani'den Ezidiler İçin IŞİD'e 1.5 Milyon Dolar Fidye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement