Barzani'den İbadi'ye Tikrit Tebriki - Son Dakika
Güncel

Barzani'den İbadi'ye Tikrit Tebriki

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Tikrit'in DAEŞ'ten kurtarılması dolayısıyla Başbakanı Haydar el-İbadi'yi tebrik etti.

04.04.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Tikrit'in DAEŞ'ten kurtarılması dolayısıyla Başbakanı Haydar el-İbadi'yi tebrik etti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, telefonda görüştüğü İbadi'yi, Tikrit'teki "zafer" nedeniyle kutladı.

Açıklamada, DAEŞ, ülkeden tamamen çıkartılana kadar Irak ordusu ile Peşmerge'nin birlikte hareket etmesi noktasında İbadi ve Barzani'nin hemfikir oldukları kaydedildi.

Irak ordusu ile Heşdi Şabi (Halk Topluluğu) adı verilen Şii milisler, 31 Mart'ta ülkenin kuzeyindeki Salahaddin vilayetine bağlı Tikrit'te büyük ölçüde kontrolü sağlamıştı.

Sünni halkın yoğunlukta olduğu Selahaddin vilayetinin merkezi Tikrit, 2014 Haziran'ından beri DAEŞ'in kontrolündeydi. Şii milislerin de içinde yer aldığı Irak güçleri, 2 Mart'ta Tikrit'i kurtarmak için operasyon başlatmıştı. Ancak DAEŞ'in intihar saldırıları, yol ve yerleşim merkezlerine çok sayıda patlayıcı yerleştirmesi nedeniyle ilerleme yavaşlamış ve operasyon durdurulmuştu. Şii milislerin çekilmesi şartıyla ABD'nin savaş uçaklarıyla destek vereceğini açıklaması üzerine Tikrit'i kurtarma operasyonu 25 Mart'ta tekrar başlatılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani'den İbadi'ye Tikrit Tebriki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement