Barzani'den Kobani Çağrısı: Her Şey Yapılıp IŞİD Yok Edilmeli - Son Dakika
Güncel

Barzani'den Kobani Çağrısı: Her Şey Yapılıp IŞİD Yok Edilmeli

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Mesud Barzani, Kobani'nin IŞİD'in elinden kurtarılması için uluslararası topluma çağrı yaptı. Barzani "Yok edin" diye seslendi.

19.09.2014 17:13  Güncelleme: 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Kobani'yi Irak Şam İslam Devleti'nden kurtarmak için uluslararası toplumun "mümkün olan her yöntemi" kullanması yönünde çağrıda bulundu.

"IŞİD, ŞEREFİMİZİ, İZZETİMİZİ HEDEF ALIYOR"

Barzani, IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, "IŞİD teröristlerinin, Kobani'deki kardeşlerimize ve bacılarımıza yönelik vahşi saldırısı, bu terör örgütünün Kürdistan halkına nefretinin ve düşmanlığının bir sonucudur. Bu, saldırılar, bütün Kürdistan halkını, aynı zamanda şerefimizi ve izzetimizi hedef alıyor. Halkımızın varlık ve yokluk mücadelesi söz konusu" değerlendirmesinde bulundu.

"TOPRAK SAVUNMA VAZİFESİ HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR"

Tüm Kürtlerden aralarındaki çekişme ve tartışmaları bir kenara bırakmalarını isteyen Barzani, "Hep birlikte Kobani halkının hayatını, izzetini ve şerefini koruyun. Kürdistan halkını ve toprağını savunmak, hepimizin üzerine bir vazifedir. Bu vazife diğer bütün sorumluluklardan önce gelir" diye konuştu.

DÜNYAYA KOBANİ ÇAĞRISI

Kobani ve "Rojava" ( Suriye'nin kuzeyi) halkının korunması için uluslararası kamuoyunun da gerekli önlemlerin alınması noktasında sorumluluğunu yerine getirmesini dileyen Barzani, "Rojava'yı teröristlerin elinden kurtarın. IŞİD teröristleri, insanlık suçu işlemekten geri durmazlar. Bu teröristler, nerede olursa olsun vurulmalı ve yok edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Barzani\'den Kobani Çağrısı: Her Şey Yapılıp IŞİD Yok Edilmeli
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Barzani'den Kobani Çağrısı: Her Şey Yapılıp IŞİD Yok Edilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • AYDIN KURAL: ATIP KESİYODUNUZ. NE OLDU ŞİMDİ YUSUFFF YEMEDİMİ. 70 41 Yanıtla
  • samsun_davud: DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR 60 46 Yanıtla
  • dilan: yusuf yusuf ediyor 43 49 Yanıtla
  • yakamoz: sonunu düşünen kahraman olamaz barzo seninde bir gün saltanatın bitecek inş 42 15 Yanıtla
  • maraş arslanı: korkak barzani , hain pkk, keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. TÜRKİYE de döktüğünüz kanın hesabını vereceksiniz. ALLAH ın laneti bütün pisliklerin üzerine. . 40 9 Yanıtla
  • ROJAVA: SİZE BİŞİ OLMAZ SEN RAHAT RAHAT OTUR PETROLÜNÜN ÜSTÜNDE KEYFİNE BAK MİYAR DOLARLARINLA OYNA OLAN HER ZAMAN GARİBANA OLUYOR 33 8 Yanıtla
  • THE END BARZANİ: Barzaniciğim filmin sonu geldi artık. Dedelerin Türkiyeye karşı İngilizlere destek olup Musul ve Kerkükü kaybettik. Baban Saddam döneminde hainlik edip hem İrana hem Iraka darbe vurmaya çalıştı. Abd Iraka girdi ilk seninle anlaştı size Kerkük'ü verdi. Ailecek tarihin hainlik üzerine yazılı. Sabret biraz daha 100 yıllık ihanet filminin sonunda geldiniz. İslam Devleti tüm emperyalist güçlere rağmen Allahın inayetiyle sizi defedecektir. Yaşasın İslam kardeşliği Kahrolsun işbirlikçi faşist çeteler 13 14 Yanıtla
  • adiyamanli: Yaşasın Türk kürt kardeşliği yaşasın canakale zaferi 16 4 Yanıtla
  • DEMİ: Barzani işbirkçi hiristiyan efendilerini yardıma çagırıyor hani devlettiler hadi alsın yeğenlerini demirtaşla bir cepheye gitsinler gidermi salakmı onlar birileri gibi onlarınki candır pkk katılan şerefsizler gibi patlıcanmı türk milletine ihanet edenler helak olsun. AMİN. 7 12 Yanıtla
  • zalim abd: gönül isterki şuraya kimse yorum atmasın ama nerde herkes sazangibi atlamış ula kıme laf soyluyorsunuz neyin peşindesiniz vede ne biliyorsunuz çokmu bilgilisniz ne soyleseniz kımse bıldığınden vaz geçmeyecek herkesin başına gelmesi gereken zaten gelecek ozaman hersey için çok gec olacak budur 16 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı
    14:45 Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı

    Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Polikliniklere başvuran hastalar muayene edildi ve görevliler hastaların yeni hastanede işlemlerini zorlanmadan yapmalarına yardımcı oldu. Vali Musa Işın ve protokol üyeleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı belirtildi. Hastane, 180 bin metrekare kapalı alana sahip olup 610 yatak kapasitesine sahiptir. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, hastanenin iki ayrı yerleşkeden oluştuğunu ve toplamda 122 poliklinik bulunduğunu açıkladı. Başhekim Hasan Emre Aydın ise hastanede 50'nin üzerinde poliklinikte hekimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

  • Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı
    14:44 Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde, 18 bin 898 araç denetlenirken; yüksek sesle müzik dinleyen ve abart egzoz kullanan araç sürücülerine ceza yağdı. Denetimlerde 18 araca abartı egzoz araç kullanmak, 9 araca yüksek sesle müzik dinlemek, 124 sürücüye sürücü belgesiz ve geçersiz araç kullanmak, 7 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 araca yönetmeliğe aykırı ışık kullanmak ve 3 sürücüye drift yapmak maddelerinden işlem yapıldı. Denetimlerin süreceği belirtildi.

  • Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:43 Tokat Yeşilyurt'ta Orman Haftası Kutlamaları: Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara çam, sedir, badem ve ıhlamur türlerinden oluşan 350 adet fidan ücretsiz olarak dağıtıldı. Fidan dağıtımına Yeşilyurt Kaymakam Vekili Murathan Cebeci de katıldı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu
    14:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Çolakbayrakdar, her mahalle için ayrı projeler geliştirdiklerini ve bunları imkanlar ölçüsünde hayata geçirdiklerini belirtti. İlçenin her cadde ve sokağında çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın gelecekte insanların yaşamak için can atacakları bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Programa MHP ve AK Parti ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

  • Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    14:43 Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan seçim güvenliği toplantısında, seçimlerinin Karaman'da huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla alınan ve alınacak tedbirler görüşülerek değerlendirildi.

  • Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor
    14:42 Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.

  • Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    14:40 Siirt İl Emniyet Müdürlüğü'nde Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk başkanlığında gerçekleştirilen 'Seçim Güvenliği ve Genel Değerlendirme' toplantısında, seçim öncesi, sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Toplantıya, birim amirleri ve rütbeli personel katıldı.

  • İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde
    14:38 İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde

    İsmailağa Cemaati'nde yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri, 'Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü' şeklinde oldu.


Advertisement