Barzani'den PKK'ya Sert Tepki: Kürt Karşıtlarının Ayakçılığını Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Barzani'den PKK'ya Sert Tepki: Kürt Karşıtlarının Ayakçılığını Yapıyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki KDP, terör örgütü PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki Kürt muhalif gruplara baskılarını artırdığını belirterek "Kürtlerin haklarına engel olanların ayakçılığını yapıyor" dedi.

15.03.2017 19:27  Güncelleme: 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), terör örgütü PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki Kürt muhalif gruplara baskılarını şiddetle kınadı.

KDP'nin resmi internet sitesinden KDP Politbürosu adına yayımlanan yazılı açıklamada, PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki diğer Kürt gruplara baskısı sert biçimde eleştirildi.

"ZINDANLARI KÜRTLERLE DOLDURUYORLAR"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın uzantılarının çıkardığı karışıklıktan derin endişe duyuyoruz. Çünkü, PYD diktatör gibi hareket edip, silah gücü ve zorbalıkla kendisini dayatmaya çalışıyor. Terörizm fikrinin etkisinde tüm siyasi parti ve örgütlerin başkan, üst düzey yöneticileri ve yanlılarını adeta avlıyorlar. Zindanları uzun yıllar boyunca Kürtler için mücadele veren emekçilerle doldurup, tüm siyasi faaliyetleri yasaklamış durumdalar. Herhangi bir gerekçe göstermeden siyasi partileri basıp, talan edip, daha sonra ateşe veriyorlar. KDP olarak bu gidişattan derin endişe duyduğumuzu belirtip, bu davranışları şiddetle kınıyoruz."

"KÜRT KARŞITLARININ AYAKÇILIĞINI YAPIYOR"

PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde PYD adıyla ENKS (Suriye Kürt Ulusal Konseyi) çatısı altındaki siyasi partilere veya kendisi dışındaki diğer muhalif gruplara üye olmayı yasakladığına işaret edilen açıklamada, "Kürtlerin ulusal haklarına kavuşmasına engel olan tüm bölgesel projelerde parmakları var. PKK, bu projelerin ayakçılığını yapıyor." ifadesi kullanıldı.

"BÖLGEDEKİ BELİRSİZ PLANLARIN BİR PARÇASI OLDULAR"

PYD'nin ihlalleriyle demokratik ve sivil mücadeleye zarar verdiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"PKK'nın PYD adına yaptığı bu baskılar, siyasi bir iradenin meydana gelmesini engellemenin dışında tüm demokratik ve sivil mücadelenin ortadan kaldırılmasına yol açıyor. Aynı zamanda uzun yıllardır hakları için mücadele eden Kürt halkının karşısında bir davranış içindeler. Bunun yanında PKK, perde arkasında bölgedeki rejimlerle bağlantılı ve de bölgede meydana gelen ancak ne olduğu belli olmayan planların bir parçası halinde."

PYD KÜRTLERE BASKI UYGULUYOR

Terör örgütü PKK, önceki gün Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde siyasi faaliyet gösteren siyasi partilerin kendilerinden ruhsat başvurusunda bulunmaları çağrısında bulunmuştu.

ENKS'nin söz konusu çağrıyı reddetmesi ve tanımaması üzerine PYD'nin silahlı militanları kendisine muhalif olan birçok siyasi partinin kapısına kilit vurmuştu.

Barzani\'den PKK\'ya Sert Tepki: Kürt Karşıtlarının Ayakçılığını Yapıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani'den PKK'ya Sert Tepki: Kürt Karşıtlarının Ayakçılığını Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement