Barzani'den PKK'ya Sert Tepki: Sincar'da İşiniz Yok - Son Dakika
Dünya
BBC

Barzani'den PKK'ya Sert Tepki: Sincar'da İşiniz Yok

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, "PKK'nın Sincar'da işi yoktur ve burayı kendisinin fırlatma rampası olarak kullanmamalıdır." dedi.

25.11.2016 15:00  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani önemli açıklamalarda bulundu. BBC Farsça servisine konuşan Barzani, Sincar ve Kerkük'ten çekilmeyeceklerini açıkladı.

" PKK'NIN SİNCAR'DA İŞİ YOK"

Türkiye'den gelen 'PKK, Sincar'ı yeni Kandil yapacak' iddialarını değerlendiren Barzani; "Benim görüşüm, Kürtlerin Kürtlere karşı savaşmaması yönünde. Ama bazı gruplar bizim siyasetimizden faydalanıyor. PKK'nın Sincar'da işi yoktur ve burayı kendisinin fırlatma rampası olarak kullanmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Barzani ayrıca, Şii milislerin Musul ve Telafer'e girip girmeyecekleri yönündeki soruya, "Hangi güçlerin bu kentlere girecekleri belli. Şii milisler Musul ve Telafer'e girmeyecek. Musul Operasyonu'nun başından bu yana herkes anlaşmaya uydu. Bundan sonra da böyle devam edeceğini umuyorum." şeklinde yanıt verdi.

TÜRK ASKERİNİN BAŞİKA'DAKİ VARLIĞI

Musul'a bağlı Başika kasabasında bulunan Türkiye'ye ait üsle ilgili konuşan Barzani, Türk askerlerinin Başika'ya Bağdat'ın bilgisi dahilinde gittiğini söyledi.

Konuşulanlardan çok sahada yaşananların önemli olduğunu belirten Barzani, "Türk askeri yetkilileri, Musul'dan kaçan polisleri eğitmek için geldiler. Bağdat yönetimi de bunu biliyorlardı. Hepsi Bağdat'ın onayıyla yapıldı. Ancak daha sonra bazı kişiler siyasal çıkarları için bu Türkiye'nin varlığını biraz abarttılar." şeklinde konuştu.

"HİÇBİR GÜÇ KÜRTLERİN BAĞIMSIZLIĞINI ENGELLEYEMEZ"

Barzani, bağımsızlık hedeflerinin sürüp sürmediğine dair soruya cevaben ise "Hiç kimse, hiçbir güç Kürtlerin bağımsızlık sürecini durduramaz" dedi ve ekledi:

"Ancak her zaman bunu savaşla değil müzakereyle yapmak istediğimi söyledim. Bu müzakerenin diğer tarafı Bağdat'tır. Bu hedefe ulaşabileceğimizi düşünüyorum ve herkes bundan faydalanacaktır.

2003'ten sonra müttefiklerimizin yardımıyla, gerçek bir ortaklığımızın olacağını umuyorduk ancak hükümet bütçemizi kesti. Tüm söylediğim şu ki, eğer iyi ortak olamıyorsak o zaman iyi komşular olalım."

Barzani\'den PKK\'ya Sert Tepki: Sincar\'da İşiniz Yok
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Barzani'den PKK'ya Sert Tepki: Sincar'da İşiniz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement