Barzani Diyarbakırlı Gazetecileri Resmi Konutta Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Barzani Diyarbakırlı Gazetecileri Resmi Konutta Kabul Etti

Barzani Diyarbakırlı Gazetecileri Resmi Konutta Kabul Etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, GGC Başkanı Veysi İpek ile beraberindeki 20 gazeteciyi kabul etti.

24.04.2014 09:07  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Selahaddin Kasabasındaki resmi konutunda, merkezi Diyarbakır'da bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek ile beraberindeki 20 gazeteciyi kabul etti.

Türkiye'den gelen 20 gazeteciyi sıcak bir şekilde ağırlayan Mesut Barzani, konuklarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle 16 Kasım 2013'de Diyarbakır'a yaptığı ziyareti anlattı.

Diyarbakır ziyaretini unutamadığını ifade eden Barzani, "Diyarbakır ziyareti benim için bir hayalin gerçekleşmesiydi. Hala rüyalarıma giriyor. Sokaklarda çocuk, kadın, genç, yaşlı binlerce insan, Kürdistan bölgesinin bayrağını sallıyordu. Unutulmaz bir duyguydu" dedi.

Türkiye'deki Kürt vatandaşların Tansu Çiller döneminde çok zulüm gördüğünü ileri süren Mesut Barzani, dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın ise babası Molla Mustafa Barzani'nin sığınma hakkı talebini ise kabul etmediğini söyledi.

Kürtleri yok ve inkar sayan yaklaşımının AK Parti hükümeti ile son bulduğunu altını çizen Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, şunları söyledi:"Çözüm sürecini bir nefer gibi destekliyorum. Başlatılan barış ortamı sürdürülmeli. Artık silahların bırakılması zamanıdır."

Barzani, Suriye sınırında yapılan hendek çalışmaların ise güvenlik amaçlı olduğunu söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Barzani Diyarbakırlı Gazetecileri Resmi Konutta Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement