Barzani'nin ABD Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Barzani'nin ABD Ziyareti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Danışmanı Kifah Mahmut, Barzani'nin ABD ziyaretinde "bağımsızlık" konusunun görüşülmediğini belirtti.

06.05.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Danışmanı Kifah Mahmut, Barzani'nin ABD ziyaretinde "bağımsızlık" konusunun görüşülmediğini belirtti.

Mahmut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Barzani'nin, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama ve Yardımcısı Joe Biden gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin, "Barzani ile Obama ve Biden arasında gerçekleşen toplantıda bağımsızlık konusu konuşulmadı. Barzani'nin ajandasında böyle bir konu da yoktu. Bağımsızlık konusu, daha ziyade sokakta ve medyada konuşulan bir mesele. Kürdistan halkının genel kanaatidir" dedi.

ABD'nin, Bölgesel Kürt Yönetimine yönelik silah ve insani yardıma devam edeceğini yinelediğini aktaran Mahmut, "Toplantıda ayrıca Irak'ın DAEŞ'ten sonraki durumu değerlendirildi. Irak, DAEŞ'ten kurtarıldıktan sonra federal bir sistemle mi yönetilecek yoksa konfederal bir yapıya mı dönüştürülecek? Bu ve buna benzer konularda görüş alışverişinde bulunuldu" diye konuştu.

Mahmut, ABD ve Kürt bölgesinin çıkarlarının bu süreçte uyuştuğuna işaret ederek, "ABD, Kürtlerin çıkarlarını savunmayı sürdürüyor ve Peşmerge güçlerini silahlandırıyor. Peşmerge güçlerinin bölgede oluşturduğu denge, ABD'yi uzun vadeli destekler sunmaya zorluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani'nin ABD Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement