Barzani'nin Danışmanından Pyd/pkk Ele Başı Müslim'e Eleştiri - Son Dakika
Politika

Barzani'nin Danışmanından Pyd/pkk Ele Başı Müslim'e Eleştiri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Suriye Özel Danışmanı Hamit Derbendi, terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde halka kötü muamelede bulunduğunu belirterek örgüt ele başı Salih Müslim'in bunu örtbas etmek için KDP ve IKBY hükümetine iftira attığını belirtti.

10.09.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Suriye Özel Danışmanı Hamit Derbendi, terör örgütü PYD/ PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde halka kötü muamelede bulunduğunu belirterek örgüt ele başı Salih Müslim'in bunu örtbas etmek için KDP ve IKBY hükümetine iftira attığını belirtti.

Derbendi, AA muhabirine yaptığı açıklamada PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki baskılarını sürdürdüğünü ve politik yanlışlarını kamufle etmek için IKBY ile KDP'ye saldırdığını ifade etti.

Irak ile Suriye arasındaki sınır kapısının halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Barzani'nin talimatıyla açıldığını aktaran Derbendi, "PYD, Rojava'da kendinden başkasına tahammül etmiyor. Bu partinin diktatörce muamelesi halkı bezdirmiş durumda. Eğer kapı belirli aralıklarla kapanıyorsa bu YPG'nin silahlı unsurlarının vatandaşlardan haraç alması nedeniyledir. PYD, sınırdan geçen insanlardan haraç almaya, mallarına el koymaya ve engel çıkarmaya devam ediyor. Bu baskılar nedeniyle defalarca kez gerginlik çıkmış ve halk ile PYD silahlı unsurları karşıya gelmiştir. Bu gibi nedenlerden Kürdistan bölgesi zaman zaman kapıyı kapatmak zorunda kalıyor." şeklinde konuştu.

PYD elebaşısı Müslim'in kendileri gibi düşünmediği ve politikalarına hizmet etmediği için IKBY ve Barzani'nin lideri olduğu KDP'ye saldırdığını hatırlatan Derbendi, "Salih Müslim'in sınır kapılarıyla ilgili yaptığı açıklamalar tamamen gerçeği saptırmadır. Müslim'in, Kürdistan bölgesi Başkanlığı, hükümeti ve KDP'ye saldırısı siyasi bir amaç taşımaktadır. Müslim, Kürdistan bölgesi ve KDP'yi onun gibi düşünmediği ve politikalarına hizmet etmedikleri için karalıyor. Eğer siyasi bir amacı yoksa Rojava halkımıza en fazla yardımı yapan Kürdistan bölgesine neden düşmanlık yapmaktadır? Herkes bilmektedir ki Rojava halkı en fazla Kürdistan bölgesinden istifade etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Rojava'daki tüm sıkıntıların ve yaşanan sorunların kaynağı PYD'nin halka yönelik muamelesidir." diyen Derbendi, şunları kaydetti:

"PYD'nin tüm baskılarına ve engellemelerine rağmen sınır kapısını hep açık tuttuk ve halka sıkıntı çıkartmadık. Suriye'de hangi dinden, milletten ve sınıftan olursa olsun insanlarımıza yardım etmeye devam edeceğiz. Bu bizim görevimiz. PYD, farklı partilerden, etnik ve dini unsurlardan olan insanlara yönelik politikasını değiştirmelidir. Halka yönelik kötü muameleyi terk etmelidir."

Derbendi, IKBY olarak Arap, Kürt, Türkmen tüm Suriye halkına yönelik desteklerinin süreceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Barzani'nin Danışmanından Pyd/pkk Ele Başı Müslim'e Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement