ABD'den Barzani'ye Yanıt: PYD ve PKK Farklı - Son Dakika
Dünya

ABD'den Barzani'ye Yanıt: PYD ve PKK Farklı

"PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir" diyen Mesut Barzani'ye ABD yanıt verdi. Yapılan açıklamada PYD ve PKK'nın farklı olduğu, PYD ile çalışmaya devam edileceği belirtildi.

23.03.2016 22:22  Güncelleme: 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin "PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir." yönündeki sözleriyle ilgili iki örgütün farklı olduğunu ve Suriye'nin kuzeyinde PYD ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Toner, günlük basın toplantısında Barzani'nin, Al Monitor internet sitesine yaptığı açıklamada, "PKK ve PYD'nın aynı grup olduğu ve ABD'nin bunu bildiği" şeklindeki sözleri üzerine konuştu.

"PKK'NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU POLİTİKAMIZIN ARKASINDAYIZ"

"Bölgede birlikte çalıştığınız Peşmerge güçlerinden, PKK ve PYD'nin aynı grup olduğu ve bunu sizin bildiğiniz halde DAEŞ operasyonlarından dolayı göz yumduğunuz yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz" şeklindeki soruyu Toner, "PKK'nın yabancı terör örgütü olduğu yönündeki politikamızın arkasındayız. Bunu geçtiğimiz aylarda da belirttik. Türk vatandaşlarına yönelik düzenlediği terör saldırılarını kınıyoruz." dedi.

"PYD İLE ÇALIŞIYORUZ"

PYD/ YPG ile Suriye'nin kuzeyinde çalıştıklarını tekrarlayan Toner, "PYD ya da YPG ile Suriye'nin bazı bölgelerinde, DAEŞ'e karşı savaşan ve DAEŞ'i kontrol ettiği bölgelerden çıkmaya zorlayan birçok grupla çalıştığımız gibi çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"PYD'NİN ÖZERKLİK TALEPLERİNİ DESTEKLEMİYORUZ"

PYD'yi desteklemelerine rağmen aralarında görüş ayrılıklarının da olduğunu söyleyen Toner, PYD'nin yarı özerklik yönündeki taleplerini desteklemediklerini bildirdi.

"PYD VE PKK FARKLI"

PKK ve PYD konusunda Türk yetkililerin de tepkisi olduğunu hatırlatan Toner, "Fakat hala bu iki grubun farklı olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

"BARZANİ'NİN FİKİRLERİNE SAYGI DUYUYORUZ"

Toner, "Türk yetkililerin bu konuda bize ilettikleri kaygılara saygı duyduğumuz gibi Barzani'nin de fikirlerine saygı duyuyoruz." dedi.

ABD\'den Barzani\'ye Yanıt: PYD ve PKK Farklı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'den Barzani'ye Yanıt: PYD ve PKK Farklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • serdar: berzani erdoğanın yalakası olmuş :) 11 12 Yanıtla
  • kurdis: Abd den pkk ilede çalişmasini bekliyoruz cünkü onlar kurtlerin tek savunuculari allah razi olsun onlardan 8 12 Yanıtla coni: Sıraya girdinizde adamın elinde iş var,önce bi pyd yi elden geçirsin,sizide geçirir. 4 4
  • AMED: sanki tc bilmişyormu seni insan yerine koymuşlarsa sarı mekaplı hevalların hayrınadır biz senin savaşçılarını şengaldan nasıl kaçtığını canlı gördük 10 8 Yanıtla
  • emre: peşmerge ,pyd ,pkk hepsi nynı marka hepsi cehenneme 6 11 Yanıtla
  • ümit: sen amerika,kiminle dost isen onu açık açık söylemen gerekmez mi ? bir kürt lider bile ikisi de ayni derken ,sen neden doğru bilineni inkar ediyorsun ? sana yakışıyor mu? 13 3 Yanıtla
  • Rykull: ABDnin bölgedeki yeni karısı pyd.. abd kendi askerlerini kullanmaktanda pydnin sığırlarını cephede savaştırıyor, abd askeri ölmüyor böylece halktan baskıda yemiyor.. 13 3 Yanıtla
  • çaça: inşallah pyd bombalaları abd için çanlarını çalar 12 4 Yanıtla
  • doğruyadoğru: Şimdilik farklı gibi. Alıştıra alıştıra söyleyecekler aslında ikisini de desteklediklerini. 9 4 Yanıtla
  • Dikkat: ABD adaletine güvenenlere kapak olsun! 7 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement