Barzani'nin Türkiye Ziyaretinin Bölgedeki Yankıları - Son Dakika
Güncel

Barzani'nin Türkiye Ziyaretinin Bölgedeki Yankıları

Barzani\'nin Türkiye Ziyaretinin Bölgedeki Yankıları

IKBY Başkanı Barzani'nin, Türkiye ziyareti bölge medyasında geniş yer buldu AA'nın geçtiği haber, fotoğraf ve görüntüleri kullanan yazılı ve görsel medya, Barzani'nin, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'la görüşmesini ilk haber olarak verdi.

15.07.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Türkiye ziyareti, bölge medyasında geniş yer buldu.

Barzani'nin, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla yaptığı görüşmeler, bölgedeki televizyonların bültenlerinde birinci haber olarak verildi. Gazeteler de söz konusu temasları, manşetten verdi.

Haber ve görüntüler AA'dan

Anadolu Ajansı (AA) aboneleri, Kerkük TV,  War TV, Payam, Geli Kurdistan ve Kurdistan TV, KNN ve NRT, Barzani'nin temaslarına ilişkin haber ve görüntüleri, AA'dan kullandı. Bölgenin etkin kanallarından Rudaw TV de bültenlerinde görüşmeleri ilk haber olarak verdi.

"Kürdistan Bölge Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'yla görüştü" sürmanşetiyle çıkan Xebat gazetesi de manşetinde "Türkiye, Kürdistan bölgesine benzin gönderecek" başlığını kullandı.

Hewler gazetesi de "Türkiye Cumhurbaşkanı ülkesinin, Kürdistan bölgesine desteğini yineledi" manşetiyle çıktı.

Kurdistani Nwe ve PUK Media ise haberinde, "Kürdistan Bölge Başkanı, Peşmerge ve İçişleri bakanlarıyla Irak'ta yaşanan krizi ve güvenlik durumunu görüşmek üzere Ankara'da" ifadesine yer verdi.

Hawlati ve Basnews gazetesi de Barzani'nin, Ankara temaslarını manşetlerinden duyurdu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani'nin Türkiye Ziyaretinin Bölgedeki Yankıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement