Barzani, Türbeleri Yıkan Işid'i Kınadı - Son Dakika
Güncel

Barzani, Türbeleri Yıkan Işid'i Kınadı

Barzani, Türbeleri Yıkan Işid\'i Kınadı

IKBY Başkanı Mesut Barzani, İŞİD'in Musul'daki ibadethane ve türbeleri yıkmasını kınadı.

26.07.2014 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların, Musul'daki ibadethane ve türbeleri hedef alan saldırılarını kınadı.

Barzani, IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Musul kentinin kutsal sayılan mekanları ve türbeleri patlatılıyor. Teröristler, bir kez daha insani değerleri ayak altına alıp, dini ve kültürel mirası yok etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Silahlı grupların, peygamber ve alim türbelerini hedef almasını "medeniyetsizlik" olarak değerlendiren Barzani, söz konusu saldırıları "şiddetle kınadığını" belirterek şunları kaydetti:

"Teröristler, halk için kutsal olan dini mekanlara karşı hareket ediyor. Ümit ediyorum ki gerçek Müslümanlar, bu büyük saygısızlığı kabul etmez. Teröristler, bu saygısızlığın bedelini ödemelidir."

IŞİD, Musul'un kontrolünü ele geçirdikten sonra Hristiyanlara ve Müslümanlara ait bazı dini ve tarihi yapıları yok etmeye başlamıştı. Kentteki kültür ve inanç turizmin en önemli eserlerinden olan Yunus peygamberin türbesi de IŞİD militanlarınca bombalanmıştı. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani, Türbeleri Yıkan Işid'i Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement