Barzani: Türkiye'de Büyük Felaketlerin Önlenmesini Ümit Ediyorum - Son Dakika
Güncel

Barzani: Türkiye'de Büyük Felaketlerin Önlenmesini Ümit Ediyorum

Barzani: Türkiye\'de Büyük Felaketlerin Önlenmesini Ümit Ediyorum

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani, 21 Mart'taki nevruz nedeniyle yayınladığı mesajda, bağımsızlık ilanına üstü kapalı değinirken, Kürdistan'ın bağımsızlığının tehdit olmadığını ve komşularla birlikte herkesin Kürt milletini meşru talebini anlaması gerektiğini söyledi.

20.03.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani, 21 Mart'taki nevruz nedeniyle yayınladığı mesajda, bağımsızlık ilanına üstü kapalı değinirken, Kürdistan'ın bağımsızlığının tehdit olmadığını ve komşularla birlikte herkesin Kürt milletini meşru talebini anlaması gerektiğini söyledi. Barzani, Türkiye'deki sorunların derinleşerek daha da gergin bir hal almasından büyük endişe duyduğunu anlatırken, "Büyük felaketlerin önlenmesi ve ulusal bir savaşa dönüşmemesi için, kan dökülmesine son verilmesini ve gerginliklerin büyümesinin engellenmesini ümit ediyorum" diye konuştu.

Kuzey Irak'tan internet ve televizyon haberciliği alanlarında yayın yapan Rudaw'ın haberine göre Barzani, nevruz mesajında bu günün

Kürtler için aydınlık, yenilenme ve özgürlük mesajlarını taşıdığını, anlatırken "Teröristlerin saldırıları ve karşıtlarımızın baskılarına rağmen, özgürlük ve kendi kaderimizi tayin etme şerefine ulaşmak için her zamankinden daha ısrarlıyız" dedi. Bölgedeki 4 ülkede yaşayan Kürtler'in bayramını kutladığını ifade eden Barzani, Türkiye'deki terör olaylarına da değinirken şöyle dedi:

"Kürt sorununun diğer parçalarda barışçıl yollarla çözülmesinden yanayız. Türkiye'deki sorunların derinleşerek daha da gergin bir hal almasından çok endişeliyim. Büyük felaketlerin önlenmesi ve ulusal bir savaşa dönüşmemesi için, kan dökülmesine son verilmesini ve gerginliklerin büyümesinin engellenmesini ümit ediyorum."

Aynı zamanda Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri olan Mesut Barzani,

Suriye için önerilen federatif sistemi ülkenin geleceği açısında uygun bir çözüm olarak gördüğünü, başarılı olabilmesi için bu ülkedeki tarafların üzerine uzlaşması gerektiğini ifade etti.

Barzani, Kuzey Irak'taki siyasi krizin devam ettiğini, yerine oturacak ismin belirlenmediği gibi 2017'deki seçimlere kadar durumun mevcut haliyle devam etmesine de karar verilemediğini, görev süresi biten parlamentonun da görev süresinin devamın önerdi.

Kuzey Irak'ta Kürtler'in bağımsızlık ilan etmeleri halinde bunun bir tehdit olmaması ve komşu ülkelerle birlikte herkesin Kürtler'in meşru talebini anlaması gerektiğini kaydederek, "Referandumdan önce karşılıklı anlayış içinde, şiddetten uzak bir şekilde, Bağdat'la bir sonuca varmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barzani: Türkiye'de Büyük Felaketlerin Önlenmesini Ümit Ediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement