Barzani Vakfından Türkiye'ye Dönemeyen Türk Şoförlere Yemek - Son Dakika
Güncel

Barzani Vakfından Türkiye'ye Dönemeyen Türk Şoförlere Yemek

Barzani Vakfından Türkiye\'ye Dönemeyen Türk Şoförlere Yemek

Şırnak'ın Cizre ve Silopi İlçeleri'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte kapatılan Ortadoğu'ya açılan Habur Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye 26 günden bu yana dönemeyen Türk şoförler, yeni yıla Irak topraklarında girmek zorunda kaldı.

31.12.2015 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ve Silopi İlçeleri'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte kapatılan Ortadoğu'ya açılan Habur Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye 26 günden bu yana dönemeyen Türk şoförler, yeni yıla Irak topraklarında girmek zorunda kaldı. 'Barzani Yardım Vakfı' (BFC) zor durumdaki Türk şoförlere Zaho kentinde yemek dağıtmaya başladı.

Sokağa çıkma yasakları nedeniyle Silopi'den Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nın da kapatılması, taşımacılık yapan Türk şoförleri sıkıntıya soktu. Ülkeye giriş yapamayan çok sayıda kamyon ve TIR şoförü, Kuzey Irak tarafındaki İbrahim Halil Sınır Kapısı ile Zaho kentinde umutla bekleyişlerini sürdürüyor.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin yayın organı konumundaki 'Kurdistan TV' yaklaşık 1 aydan bu yana sınır kapısında Türkiye'ye dönmeyi bekleyen Türk şoförlerin çok zor durumda olduğunu ekrana getirdi. Uydu aracılığı ile Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine yayın yapan kanal, 'Barzani Yardım Vakfı üyelerinin çok zor durumda kalan, ellerindeki paranın tükenme noktasına geldiği Türk şoförlerinin aç kalmaması için seyyar mutfak oluşturarak, sıcak yemek dağıtmaya başladığını bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barzani Vakfından Türkiye'ye Dönemeyen Türk Şoförlere Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement