Tarsus'ta Baş Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Ölüm Kalım Savaşı Veriyor - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta Baş Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Ölüm Kalım Savaşı Veriyor

Tarsus\'ta Baş Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Ölüm Kalım Savaşı Veriyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde, baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 37 yaşındaki Mahmut Tutkun, yoğun bakım servisinde ölüm kalım savaşı veriyor.

16.07.2014 15:31  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 37 yaşındaki Mahmut Tutkun yoğun bakım servisinde ölüm kalım savaşı veriyor. Ailenin suçladığı doktorlar hakkında soruşturma açıldı.

Geçen 14 Mayıs'ta, piliç dükkanı işleten Mahmut Tutkun, eşi Yeliz Tutkun ile birlikte Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'ne gitti. Muayenesi yapıldıktan sonra ağrı kesici iğne yapılarak evine gönderilen 3 çocuk babası Tutkun, gece fenalaşınca tekrar hastaneye götürüldü. Yoğun bakıma alınan Tutkun, 19 Mayıs'ta Tarsus Özel Medical Park, ardından da 3 1 Mayıs'ta Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne gönderildi. 'Beyin sapı enfarktı' teşhisiyle yoğun bakımda tedavi edilen Tutkun'un hayati riskinin devam ettiğini belirten eşi Yeliz Tutkun, Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde doktorların eşiyle yeterince ilgilenmediğini ileri sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. ACİLE AYAKTA GİTTİ YOĞUN BAKIMA ALINDI

Eşinin yürüyerek girdiği hastanede ilgisizlik ve yeterli tetkik yapılmadığı için yoğun bakıma girdiğini iddia eden Yeliz Tutkun, İlk gittiğimiz Tarsus 70'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde görevli doktora eşimin 1 yıl önce beyin damar tıkanıklığı nedeniyle hastanede yattığını, şu anda ise baş ağrısı ve baş dönmesi olduğunu söyledim. Nöbetçi Dr. Mehmet Yücel yapılan tahlil ve görüntüleme merkezinin sonuçlarına göre eşime psikolojik tanı koydu. Eşime daha sonra ağrı kesicilerle diazem vurulmasının ardından serum takıldı. Eşim bana başının halen çok ağrıdığını ve ağrının bir türlü geçmediğini söyleyince ben de doktoruna gidip durumu anlattım. Oda Nöroloji Doktoru Filiz Uslu'yu çağırttı. Eşimin yanına gelen Dr. Filiz Uslu bizi eşimin yanından uzaklaştırarak eşimle konuştu. Eşime daha sonra yeniden diazem yapıldı. Biz eşimin başında onun normale dönmesini beklerken, eşime sol kolunda ve ayağında uyuşma olduğunu eliyle işaret etti. Bunun ardından eşimin ağzından köpük gelmesi üzerine Dr. Mehmet Yücel'e durumu anlattım. Oda bana bunun diazemden olduğunu ifade ederek bir şey olmayacağını ve serum bitince eşimi eve götürmemizi söyledi dedi.

BEYİN SAPI ENFARKTI TANISI KONDU

Serumun ardından eşinin taburcu edildiğini belirten genç kadın yaşadıklarını şöyle anlattı

Eve gittiğimizde eşim daha da kötüleşti ve gece 24.00'de eşimi tekrar hastaneye götürdük. Eşimi ikinci kez gören doktor 'Yine mi o hasta' deyip, 'Diazemden oluyor bir şey olmaz' şeklinde tepki gösterdi. Israr edince eşim tekrar muayene edildi ve hemen yoğun bakıma alındı. 5 gün yoğun bakım ünitesinde kalan eşimin beyin ölümünün gerçekleştiğinin belirtilmesi üzerine Tarsus Özel Medical Park Hastanesi'ne sevki yapıldı. Eşim bu hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşması ve tedavide herhangi bir sonuç alınamaması üzerine son çare olarak Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne götürdük. Bu hastanede yapılan tetkikler ve muayeneler sonucunda beyin sapı enfarktı tanısı konularak tedaviye alındı. Eşimle yeterince ilgilenmeyen Dr. Mehmet Yücel ve Dr. Filiz Uslu hakkında suç duyurusunda bulundum. Sorumsuzluklarının cezasını çekmelerini istiyorum.

İddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı ile Tarsus Kaymakamlığı'nın açtığı soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarsus'ta Baş Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Ölüm Kalım Savaşı Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement