Baş Ağrısını Hafife Almadı Beyin Tümöründen Kurtuldu - Son Dakika
Yerel

Baş Ağrısını Hafife Almadı Beyin Tümöründen Kurtuldu

İzmir'de baş ağrıları nedeniyle hastaneye giden, çekilen tomografi ve MR sonuçlarında beyninde tümör tespit edilen kadın, yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

04.10.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de baş ağrıları nedeniyle hastaneye giden, çekilen tomografi ve MR sonuçlarında beyninde tümör tespit edilen kadın, yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Kiraz ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Gülizar Aktaşoğlu, 15 gün önce baş ağrısı, baş dönmesi şikayeti üzerine Ödemiş Devlet Hastanesine gitti.

Burada çekilen MR ve tomografide, hastanın beyninde tümör belirlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Ana Bilim Dalına başvuran Aktaşoğlu'nun beyninin riskli bölgesindeki tümör, yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından alındı.

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Hülagü Kaptan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tümörün çevresel etkenler, genetik ve daha birçok sebepten oluştuğunu, Aktaşoğlu'nun da kendilerine baş ağrısı şikayeti üzerine başvurduğunu anlattı.

Tümörün beyinde bulunduğu noktaya göre hastada görme kaybı, epilepsi, felç, konuşma bozukluğu gibi sorunlara yol açtığına dikkati çeken Kaptan, şöyle konuştu:

"Tümör, hastanın beyninin sol tarafındaydı. Görme alanını etkiliyordu. Bu tabi hastaya görme kaybı olarak, başka bir bası nedeniyle denge bozukluğu olarak ortaya çıkmış. Tümör riskli bir bölgedeydi. Görme merkezine çok yakın olduğu için hassas bölgelere dikkat etmezseniz görmede kayıp ortaya çıkabilir. Bunun için sıkıntılıydı. Hastayı ameliyata aldık ve başarılı bir şekilde 3 santimetre çapındaki tümörü çıkarttık. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım süreci yaşatmadan hastayı taburcu ettik. Ameliyattan bir gün sonra beslenmesine başladı, şu anda hayatını eskisi gibi devam ettiriyor."

Doç. Dr. Kaptan, bu tür riskli ve zor ameliyatların devlet ve üniversite hastanelerinde rahatlıkla yapıldığına işaret etti.

Ameliyatın ardından ayağa kalktı

İki çocuk annesi Gülizar Aktaşoğlu da baş ağrısı, baş dönmesi şikayeti yaşadığını bunun üzerine hastaneye gittiğini ve beyninde tümör olduğunu öğrendiğini anlattı. Bu süreçte iştah kaybıyla kilo vermeye başladığını dile getiren Aktaşoğlu, ameliyatın ardından hemen ayağa kalktığını ve işlerini gördüğünü ifade etti.

Aktaşoğlu, "Çok şükür iyiyim. Herhangi bir sorunum yok. Yemeğimi yiyebiliyor, işlerimi yapabiliyorum. Allah Hülagü hoca ve ekibinden razı olsun" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Baş Ağrısını Hafife Almadı Beyin Tümöründen Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement