SGDF Yöneticisi: Patlamadan Önce Katil IŞİD'liyi Bir Arkadaşımız Görüyor - Son Dakika
Güncel

SGDF Yöneticisi: Patlamadan Önce Katil IŞİD'liyi Bir Arkadaşımız Görüyor

SGDF Yöneticisi: Patlamadan Önce Katil IŞİD\'liyi Bir Arkadaşımız Görüyor

Suruç katliamında yaralanan SGDF yöneticisi İlke Başak Baydar, fotoğraflarının medyada yayınlanmasından sonra bir arkadaşlarının canlı bombayı hatırladığını belirtti.

28.07.2015 14:33  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suruç'ta canlı bomba saldırısı sonrası yaralanan Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) yöneticisi İlke Başak Baydar, fotoğraflarının medyada yayınlanmasından sonra bir arkadaşlarının canlı bombayı hatırladığını belirterek, "Patlama anından önce bir ateşleme ve ardından bir ses duyduk. O sırada onun yakınında olan halen yaralı olan bir arkadaşımız, dönüp o zaman görmüş. Pis pis sırıtan, patlamaya hazır bir şekilde duran katil IŞİD'liyi görüyor." dedi.

BAYDAR DA OLAY SIRASINDA YARALANMIŞTI

SGDF, Suruç'ta 20 Temmuz pazartesi günü canlı bomba saldırısı sonucu 32 kişinin yaşamını yitirdiği olayın ardından yaşananları değerlendirmek için, Beyoğlu Cezayir Restoran'da basın açıklaması yaptı. Açıklamaya olay sırasında yaralanan SGDF yöneticisi İlke Başak Baydar, Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Gülhan Kaya, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, Beksav Kültür Merkezi Başkanı Kenan Ağbulut, saldırıyı kınamak için Kadıköy'de yapılan eylemde gözaltına alınan ve polis tarafından darp edilerek yaralandığı iddia edilen SGDF üyesi Özgür Bedel katıldı.

"ACILIYIZ, ÜZGÜNÜZ, ÖFKELİYİZ AMA ŞAŞKIN DEĞİLİZ"

Basın açıklamasını okuyan İlke Başak Baydar, acılı, üzgün ve öfkeli olduklarını belirterek, "Bizlere 'Kobani için sevinmeyin, oraları nasıl inşa edeceksiniz' diyerek fetva veren AKP hükümetinin ta kendisiydi ve çok iyi biliyorlardı ki bizler Kobani'ye geçebilseydik, Kobani üzerindeki tecrit yerle bir edilmiş olacaktı. İşte bu yüzden bizleri katliamla karşı karşıya bıraktılar." dedi.

"SURUÇ KATLİAMI BİR SAVAŞ İLANININ BAŞLANGICI OLMUŞTUR"

Saldırıyı, seçimleri kaybeden AKP hükümetinin başta Kürt halkından olmak üzere tüm muhaliflerden intikam almak üzere İŞİD eliyle gerçekleştirildiğini iddia eden Baydar, "Suruç katliamı bir savaş ilanının başlangıcı olmuştur. 31 gencin ölümsüzleşen bedeni AKP hükümetinin intikam ve kanla beslenen politikalarının göstergesi olmuştur." diye konuştu.

"DOSYADAKİ GİZLİLİK KARARI KALDIRILMALIDIR"

Yaşananların ardından soruşturma süreciyle ilgili taleplerini sıralayan Baydar şunları söyledi: "Katliamın sorumluları derhal bulunmalı ve yargılanmalıdır. Dosyadaki gizlilik kararı bir an önce kaldırılmalıdır. SGDF üyelerine dönük polis takipleri ve telefon tacizleri durdurulmalıdır. Bizlerin parçası olduğu HDP'ye ve vekillerimize dönük saldırgan söylemlere son verilmelidir."

"PATLAMADAN 15-20 DAKİKA ÖNCE MOTORLU BİRİNİN, İÇERİDEKİNE İŞARET VERDİĞİ GÖZLEMİ VAR"

Baydar bir gazetecinin, "Bombacının fotoğrafı yayınlandı. Fotoğraftaki kişiyi gördüler mi, tanıdılar mı? Aranızda farklı biri olarak dikkat çekti mi?" sorusuna, "Patlama öncesinde bizim araçlarımızda böyle biri kesinlikle yoktu. Bu olayda bazı arkadaşlarımızın patlama anına dönük bazı gözlemleri olmuş. Ancak ben kişisel olarak böyle birini hiç görmedim. Ama patlama anından önce bir ateşleme ve ardından bir ses duyduk. O sırada onun yakınında olan halen yaralı olan bir arkadaşımız, dönüp o zaman görmüş. Pis pis sırıtan, patlamaya hazır bir şekilde duran katil IŞİD'liyi görüyor. Hastanede yaralı arkadaşlarımızın söyledikleri bazı şeyler var. Patlamadan 15-20 dakika kadar önce 20'li yaşlarda sakallı, motorlu birinin kültür merkezinin önünden geçtiği bu sırada motoruna gaz vererek içeridekine işaret verdiği şeklinde bir gözlem var. Bu da muhtemelen olayla bağlantılı birinin olaydan hemen öncesinde oradaki kişiyle işaretleştiğini açığa çıkarıyor." diye cevapladı.

"19 YARALI TEDAVİ GÖRÜYOR, MERT CÖMERT'İN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR"

Ezilenlerin Hukük Bürosu Avukatı Gülhan Kaya ise olayın hukuki boyutunu anlattıktan sonra yaralılarla ilgili bilgi verdi. Kaya şunları söyledi: "Hastane kayıtlarına göre 150'nin üzerinde yaralımız vardı. Bugün itibariyle hastanelerde tedavisine devam edilen yaralı sayımız 19'dur. Bunlardan 7'si İstanbul'da, 5'i Şanlıurfa'da yatarken, Malatya, Diyarbakır, Ankara, Samsun, Gaziantep, Hakkari ve Kocaeli'de birer arkadaşımız tedavi görüyor. Bunlardan Mert Cömert'in hayati tehlikesi devam ediyor. Kendisi uyutuluyor. Şu an istediğimiz tek şey bu yaralı arkadaşlarımızın bir an önce iyileşmesidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SGDF Yöneticisi: Patlamadan Önce Katil IŞİD'liyi Bir Arkadaşımız Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • LAZİSTAN LI: MANYAK BUNLAR..POLİSİ ORAYA SOKMAYAN HDP,SÜÇLANAN AKP..SIĞIR BUNLAR... 33 8 Yanıtla
  • fotokamil: Bunlar davar ulan pkk ben yaptım dese gene ak partinin yaptığıni iddaa edecek mallar. .. 22 15 Yanıtla
  • hyy: Akp örgütü , savaşta ısrar eden örgüttür. 11 26 Yanıtla
  • denars: hdp nin parçasıyım diyor, parça parça oluyorsunuz işte.... pkk yapınca devrim,işid yapınca terör, Türkiye gidin kendi bahçenizde oynayın deyince diktatör,rejimli,dinci,yobaz,koyun,insan haklarını yok sayan ülke olsun... taksim deki toplarınızıda alın birbirinize top atışı yapın!! gidin kendi bahçenizde oynayın hainler..İnsan olana hak verilir!! 29 7 Yanıtla
  • Murat: Sizin ölümünüz Müstehaktır. 21 13 Yanıtla
  • cCc MV: Alayınız Sahtekar ve iki yüzlü yiyorsa açık açık deyin Lafı dolandırmayın biz PKK lıyız . İşid neyse siz PKK lılarda aynasınız 18 16 Yanıtla
  • Yvz: En başta olanlar için üzülmüştüm ama böyle vatan haini gibi konuştukça insanını keşke hepiniz diyesi geliyor 19 13 Yanıtla
  • HOOOŞŞT YAVRUM HOŞŞŞTTT: NİYE KIZIYO BU ABLA KENDİDE BOMBACI PKK SEMPATİZANI DEMEK Kİ NEYMİŞ GÜN DÖNER HESAP DÖNER YILLARCA CAN YAKANLAR ŞİMDİ CANLARI YANINCA HAVLIYORLAR 21 7 Yanıtla
  • ...: Polisin guvenlik onlemi almasini engelleyin sonra akp yapti deyin. 25 3 Yanıtla
  • yvz: Eskiden bi laf vardı her olaydan sonra bunlar hep amerikanın oyunu derlerdi, şimdide annesi bebeği pış pış yaparken kucağından düşürüyo akp yaptı diyo, topu inşaata kaçıyo akp yaptı diyo:) 20 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı
    22:14 Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile araç çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Büyükçekmece'de seyir halindeki bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu göle uçtu. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen ekipler, gölde ve araçta başka birinin olup olmadığını kontrol etmek için arama çalışması yaptı. Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu
    22:11 İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu

    İzmir Torbalı'da bir anne kedi, yavrusunun kuyuya düşmesi üzerine miyavlayarak bina sakinlerinden yardım istedi. Kadınlar tarafından düzenlenen kurtarma operasyonunda yavru kedi kurtarıldı ve anne kedi olay yerinden bir an olsun ayrılmadı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kanala düştü ve sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşar Konur (79) idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak önce durağa çarptı ve ardından kanala düştü. Olay yerine sağlık, trafik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.


Advertisement