Başakşehir Merkez Çarşı Dükkanları İçin Yoğun Rekabet - Son Dakika
Güncel

Başakşehir Merkez Çarşı Dükkanları İçin Yoğun Rekabet

Başakşehir Merkez Çarşı Dükkanları İçin Yoğun Rekabet

İstanbul Başakşehir'de inşa edilen Başakşehir Merkez Çarşı'daki 252 dükkan 28 Ağustos'ta düzenlenen açık artırmayla satışa açıldı.

29.08.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Başakşehir'de inşa edilen Başakşehir Merkez Çarşı'daki 252 dükkan 28 Ağustos'ta düzenlenen açık artırmayla satışa açıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonomideki yavaşlamaya rağmen Emlak Konut'un tarihi kampanyası kapsamında 150 bin ile 9 milyon arası değişen fiyatlarla açık artırmaya çıkan dükkanlar için yüzlerce kişi rekabet etti. Açık artırmaya çıkan dükkanların 165 adedi tam 6 saatte satılarak toplam 122 milyon 260 bin lira ciro elde edildi. Makro ? Akyapı Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, beklenenin üzerinde gerçekleşen katılımın inşaat sektörü açısından moral veriri olduğunu ifade etti.

Makro ' Akyapı Ortak Girişimi tarafından Emlak Konut Gelir Paylaşımıyla inşa edilen Başakşehir Merkez Çarşı'da yer alan 252 dükkan için için yüzlerce kişi ihaleye girerek yarıştı. Fiyatları 150 bin lirayla 9 milyon lira arasında değişen dükkanlar için kıyasıya rekabet yaşandı. 165 dükkan 6 saatte, toplam 122 milyon 260 bin liraya satıldı. Ekonomimize etki eden 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları ve Suriye'deki mevcut duruma rağmen rekabet için ihale salonunu dolduran yüzlerce kişinin inşaat sektörü ve ekonomi adına ciddi bir gösterge olduğunu söyleyen Makro ' Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, beklenenin üzerinde gerçekleşen katılım ve 6 saatte elde edilen 122 milyon liranın üzerindeki cironun inşaat sektörü açısından moral verici olduğunu ifade etti.

'Ekonomimiz güven tazeledi'

Açık artırma öncesi çevrelerinden 15 Temmuz, terör olayları ve Suriye'deki durum sonrası girilen dönemde ilginin düşük olabileceği, açık artırmayı yapmanın doğru olmadığı uyarılarını aldıklarını söyleyen Uyan, 'Biz de tıpkı ihale salonunu dolduran vatandaşlarımız gibi ülkemizin yarınlarına güvendik. Güvenimizi de küçük bir daire bile satınalınamayacak fiyatlarla dükkanlarımızı satışa koyarak gösterdik. Halkımız da teveccüh ederek bu fiyatlar ve Emlak Konut'un tarihi kampanyasının koşullarıyla dükkanlarımızı aldı. Halkımız ülkemizin gelecek 10 yılına inandı. Bence 15 Temmuz, terör olayları ve Suriye'deki durum sonrası ekonomimiz bu salonda güven tazeledi. Ülkemize, ekonomimize ve yarınlarımıza güvenen tüm halkımız adına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum' dedi.

Emlak Konut önemli bir hamle yaptı

Emlak Konut'un tarihi kampanyasının halkımızın güveni üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söyleyen Uyan, 'Emlak Konut ülkemizin yarınlarına inan, güvenen vatandaşlarımız için ödemeleri 10 yıla yaydı. TÜFE ya da 0.70 sabit vadenin yanı sıra TÜFE oranını yıllık yüzde 10 ile sınırlandırarak enflasyonunun yüzde 10'un üzerine çıkması durumunda fark almayacağını taahüt etti. Bu ülkemiz ve ekonomi adına önemli bir hamledir. Emlak Konut'un kampanyasına dahil olan Başakşehir Merkez Çarşı'daki dükkanlar hem sunduğu fırsatla hem de gösterdiği güvenle tarihi kampanyadan payını aldı' şeklinde konuştu.

Orta gelirliye yatırım fırsatı

Uyan sözlerini şöyle sürdürdü, 'Bu fiyatlar ve ödeme koşullarıyla özellikle orta gelir grubundaki vatandaşlarımızın da yarınlarına yatırım yapabilmesi adına tarihi bir şans oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Salondan da anlaşılacağı üzere ülkemizin yarınlarına güvenen vatandaşlarımız bu fırsatı gördü ve yatırımını yaptı.'

Başakşehir Merkez Çarşı, özel hastane, botanik şehir parkı ve İkitelli Entegre Sağlık Kampusü yolu, tramvay durağı, meydan ve resmi kurum alanlarının bulunduğu 7 gün 24 saat yaşayacak bir yaya ve araç trafiğine sahip bir konumda inşa ediliyor. Makro ? Akyapı Ortak Girişimi tarafından Emlak Konut Gelir Paylaşımı Modeli ile inşa edilen projenin Haziran 2018'de teslim edilmesi planlanıyor.

Detaylı bilgi için:

Murat Çınar

m.cinar@makroinsaat.com.tr

Makro - Akyapı Ortak Girişimi Hakkında

Yıllardır inşaat sektöründe başarılı işlere imza atan ve yüksek tecrübeye sahip iki marka "Makro İnşaat ve Akyapı İnşaat, mükemmel bir uyumla ilerlemenin heyecanını yaşıyor. Yurt içi ve yurt dışında ayrı ayrı gerçekleştirdikleri konut, alışveriş merkezi, ticaret merkezi, okul, hastane, cami, fabrika, metro istasyonu, ofis, yol, çevre düzenlemesi gibi altyapı ve üstyapı projeleriyle büyük takdir toplayan Makro İnşaat ile Akyapı İnşaat'ın güç birliğinde, geleceğin mekanları hayat buluyor. "Bugüne kadar toplamda 3.000.000 m² tamamlanmış inşaat alanı tecrübesine sahip olan "Makro İnşaat ve Akyapı İnşaat, binlerce insanın hayatında önemli yer edecek çeşitli projeler sunmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bahçetepe İstanbul, Park Mavera, Meydan Dükkanları, Giriş Kayaşehir, 540-4 Parsel Ticaret Portalı ve Seyran Şehir Projeleri ile yatırımcılarını memnun eden Makro&Akyapı Ortak Girişimi şimdi de geleceğin mimarisini, aile değerleriyle harmanlıyor ve size değerine değer katacak bir proje daha sunuyor. Başakşehir Merkez Çarşı, Başakşehir merkezdeki en gözde ticari alan olarak yükseliyor.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başakşehir Merkez Çarşı Dükkanları İçin Yoğun Rekabet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.


Advertisement