Başarılı Öğrenciden Başkan Tollu'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başarılı Öğrenciden Başkan Tollu'ya Ziyaret

Başarılı Öğrenciden Başkan Tollu\'ya Ziyaret

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ile Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 11.’si düzenlenen Matematik Olimpiyatları’nda 10. sınıf kategorisinde 3.'lük elde eden Kocahasanlı Anadolu Lisesi öğrencisi Gülşehri Şahin, sevincini Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile paylaştı.

12.06.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ile Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 11.'si düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda 10. sınıf kategorisinde 3.'lük elde eden Kocahasanlı Anadolu Lisesi öğrencisi Gülşehri Şahin, sevincini Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile paylaştı.

Mersin'de düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren Kocahasanlı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Gülşehri Şahin velisi ile birlikte Erdemli Belediye Başkanı MükerremTollu'yu makamında ziyaret etti. Adana ve Mersin'deki ortaokul ve liselerde öğrenim gören 116 öğrencinin katıldığı Matematik Olimpiyatları'nda önceki yıllardan farklı olarak her kategoride ikişer 1'incilik, 2'ncilik ve 3'üncülük ödülü verildiğini ve kendisinin de 10. sınıf kategorisinde dereceye girerek 3.'üncü olma başarısı gösterdiği bilgisini veren Şahin, Olimpiyatlara Adana ile Mersin'den katılım sağlandığını, öğrencilerin ortaokul, 9'uncu, 10'uncu ve 11-12'nci sınıflar olmak üzere 4 kategoride gerçekleştiğini söyledi.

Elde edilen başarının büyük olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Öğrencilerimiz bu başarıyla birlikte ilimizin ve ilçemizin adını tüm Türkiye'de duyurdular. Bu anlamda büyük bir sevinç kaynağı oldular. Bu başarılarının artarak sürmesini temenni ediyorum" dedi.

Erdemli Belediyesi olarak eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini belirten Tollu, Mersin'de düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciyi tebrik ederek, "'Matematik bilimlerin şahı, hayatın kendisidir. O nedenle geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Daha önce yaptığımız çalışmalar ve projelerle öğrencilerimizin yanında yer almaya çalıştık, bundan sonra da yanlarında olacağız. Öğrencimize de bu başarısından dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Eğitim yönünden insana verilen değerin her zaman ön planda olduğu bir yönetim anlayışını benimsediklerini anımsatan Tollu, "Eğitim o kadar önemlidir ki bir ülkenin geleceğini şekillendirir. Eğitimli gelişmiş ve yetişmiş olan gençler gelecekte bu bayrağı daha da yukarı çıkaracak. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Tollu, başarılı öğrenci Şahin'e ücretsiz dershane ve sınav kitapları sözü verdi.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin de "Öğrencinin göstermiş olduğu başarılarda emeği geçen tüm idareciler, öğretmenleri ve velilerine de ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu.

Öğrenci velisi Nuray Şahin ise "Başkanımıza, eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. Kendileri her zaman bizlerin yanında oldular. Teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Öğrenciden Başkan Tollu'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement