Başarılı Öğrenciler Yurt Dışı Gezisi ile Ödüllendirilecek - Son Dakika
Yerel

Başarılı Öğrenciler Yurt Dışı Gezisi ile Ödüllendirilecek

Başarılı Öğrenciler Yurt Dışı Gezisi ile Ödüllendirilecek

Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, liselerde okul birincisi olan ve üniversite sınavında puan türlerinde 1. olan öğrencileri yurt dışı gezisi ile ödüllendirecek.

04.03.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, liselerde okul birincisi olan ve üniversite sınavında puan türlerinde 1. olan öğrencileri yurt dışı gezisi ile ödüllendirecek.

Tokat'ın Turhal ilçesinde 1. ve 2. kanaat dönemlerinde takdir alan lise öğrencilerini para ödülü ile ödüllendiren aynı zamanda üniversite sınavını kazanan öğrencilere de yine 1. ve 2. dönemde olmak üzere yılda iki kez eğitim desteği veren Kaymakam Kadiroğlu, yeni bir projesini daha hayata geçiriyor. Kaymakam Kadiroğlu, liselerde okul birincisi olan ve üniversite sınavında puan türlerinde 1. olan öğrencileri yurt dışı gezisi ile ödüllendirecek. Kaymakam Kadiroğluı ayrıca ilçedeki ilkokullarda sınıf kütüphanelerini 10 bin adet kitapla zenginleştirecek.

Proje ile ilgili okul müdürleri ile Şeker Fen Lisesi'nde bir araya gelen Kaymakam Kadiroğlu, "Eğitim benim için öncelikli konular arasında geliyor. Çünkü eğitimsiz toplumlar cehaletin esiri olmaya her zaman mahkumdurlar. Ben görev yaptığım her yerde eğitime çok önem veren bir anlayışla hareket ediyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz genelinde örnek olarak gösterilebilecek uygulamaları yapıyoruz. Takdir alan ve üniversiteyi kazan öğrencilerimizin ödüllendirilmesi uygulamalarımızdan sonra yine iki projeyle eğitimin destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen gurbetçi iş adamının iki projenin tüm masraflarını karşılayacağını ifade eden Kaymakam Kadiroğlu, "Sadece pasaport ve vize masraflarını öğrencilerimiz kendileri karşılayacak. Fakat maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin bu masraflarını da biz Kaymakamlık olarak karşılayacağız. Herhangi bir değişiklik olmazsa öğrencilerimiz yurt dışında Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan ülkelerini gezecekler. Yine diğer kitap projemizde de iş adamı hemşehrimiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce oluşturulacak komisyon tarafından belirlenecek kitaplardan 10 bin adet almayı taahhüt etmiştir. Bu kitaplar sadece merkez okullarımızda değil köy okullarımızdaki sınıf kitaplıklarına da konulacak" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Öğrenciler Yurt Dışı Gezisi ile Ödüllendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement