Başarılı Sporcular Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Başarılı Sporcular Ödüllendirildi

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren tekvandocular ödüllendirildi.

14.12.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren tekvandocular ödüllendirildi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre,  2014 yılında Slovenya'nın Maribor şehrinde yapılan Balkan Tekvando Şampiyonası'nda şampiyon olan Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emir Yumurtacı, 2015 yılında Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda şampiyonluk elde eden Mehmet Ruşen Erkut Ortaokulu öğrencisi Busenur Dallı, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Gamzenur Karayünlü, Avrupa ikincisi olan Özel Doğa Koleji öğrencisi İlayda Nur Tosun ve 2015 yılında Kore'nin Muju şehrinde yapılan Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Dünya üçüncüsü olan Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Derya Eşme'nin katıldığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arda Toplantı Salonu'ndaki törende Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan sporcuları kutladı.

Tekvandonun öz güven, öz saygı gelişmesi, öfke kontrolü, liderliğin ortaya çıkması gibi bir çok özelliği kendi bünyesinde barındıran bir spor dalı olduğunu ifade eden Özcan, "Bu spor dalında sizlerin bu işi çok ciddiye alarak burada en iyi şekilde kendi kulübünüzü, ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmeniz gerçekten takdire şayan bir durum. Ben Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünü çok önemsiyorum. Bu spor dalıyla kendinizi geliştirirken, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederken, aynı zamanda ahlaklı, aynı zamanda sporun hakkını veren, aynı zamanda bizim için önemli olan akademik başarıyı da ihmal etmemeniz. Derslerinizi okul başarının da en üst düzeyde olması bizleri hakikaten mutlu etti" diye konuştu.

Edirne Belediye Spor Kulübü Tekvando Branş Sorumlusu Sayın Metin Eşme de  öğrencilerin yarışmalarda ki mücadeleleri konusunda bilgiler vererek, maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan Özcan'a teşekkür etti.

Özcan konuşmalar sonrası öğrencilere ödüllerini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başarılı Sporcular Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement