Başbakan Ahmet Davutoğlu 26. Dönem Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Başbakan Ahmet Davutoğlu 26. Dönem Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, G20’nin, dünya ekonomisi, adaletli gelir dağılımı, Suriye ve terör olmak üzere herkesin canını yakan uluslararası sorunlara çözüm üretecek bir sonuçla kapanmasını ümit ettiğini söyledi.

16.11.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, G20'nin, dünya ekonomisi, adaletli gelir dağılımı, Suriye ve terör olmak üzere herkesin canını yakan uluslararası sorunlara çözüm üretecek bir sonuçla kapanmasını ümit ettiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım'da seçilen 317 milletvekili ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Partisinin 26. Dönem milletvekilleri ile ilk kez bir araya gelen Davutoğlu, kutuplaştırıcı bir atmosferin egemen olmasına izin vermediklerini belirterek şunları söyledi: "Yasımızı tuttuk ama olayın geriliminin seçimlere yansımasına izin vermedik. Partiler birkaç günden sonra bütün kampanyalarını durdurup Türkiye'yi neredeyse olağanüstü şartlar altında seçime gidiyormuş gibi bir imaja sürüklerken biz çok net bir tavır aldık. Bursa mitingiyle birlikte tekrar meydanlara indik ve dedik ki; "Bu meydanlar AK Parti kadrolarıyla doldukça teröristlere bu meydanlarda ve bu vatanda hiçbir zaman yer olmayacak." Değişik illerimizde yaptığımız mitingler öncesinde bombalı saldırılar yapılacağını Twitter üzerinden paralel yapı sözcüleri zannettiler ki biz o vilayetlerde çekilip mitingleri erteleyeceğiz. Kayseri, Şanlıurfa ve Konya mitingimizle ilgili öncesinde bu tür haberlerle bir psikolojik ortam oluşturmaya çalıştılar. Bu illerimizde sokak aralarında mitinge gitmeye çalışan vatandaşlarımıza aman gitmeyin terör olayı olacak dediler. Paralel yapının bazı Twitter sözcüleri bunları yaydılar. Ama onlar aziz milletimizi tanımıyorlar. Eğer böyle bir tehdit varsa milletimizin daha da büyük bir gayretle o meydanı dolduracaklarını bilmiyorlar. Bütün mitinglerimiz büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Ben bu mitinglerde meydanları doldurup teröre karşı, terör odaklarının hayal ettiği krize karşı sesini yükselten tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. O yiğit vatandaşlarımız ülkenin esir alınamayacağını gösterdiler. Van'dan Manisa'ya, İzmir'den Şanlıurfa'ya kadar Türkiye'nin her köşesinde şerefle mitinglerimizi yaptık. Milletle yürüyenleri millet yalnız bırakmaz. Nitekim 1 Kasım'da halkımız AK Parti'nin ülke yönetiminde ki etkin ehliyetini bir kez daha gördü. 7 Haziran'dan sonraki süreçte, milletimiz AK Parti kadrolarının samimiyetine ve vizyonuna bir kere daha inandı."

7 Haziran'dan bu yana herhangi bir kutuplaştırıcı, dışlayıcı, birilerini korkutucu dil kullanmadıklarının altını çizen Davutoğlu, "Doğu ve Güneydoğu'da ki oylarımız arttı. Çünkü attığımız adımlarla bölgede korku siyasetine büyük darbe indirdik. Korku siyaseti üretmek isteyen terör örgütü ve bağlantılı aktörlerdi, onlara karşı da her türlü tedbiri aldık. 1 Kasım günü herkes huzurla Türkiye'de sandığa gitti. Kimse kimseyi tehdit etmedi. 1950'den beri yapılan seçimlerin beklide en az olayla kapanan seçimleri 1 Kasım'da oldu. 1 Kasım'da seçim yapılamaz demişlerdi. Biz dirayetli yönetimimizle ülkemizin her sokağına, her sandığını teminat altına aldık ve üzerinde hiçbir şüphe olmayan objektif seçimlerin gerçekleştirilmesini taahhüt ettik. Yurt dışından tebrik için arayan birçok dünya lideri şu soruyu sordu: 5 ay içinde yüzde 9'luk oy artışı ve hele hele hiçbir olayın yaşanmaması nadir görülen bir şeydir. Bunu nasıl gerçekleştirdiniz?"Onlara tek bir sebebi var bunun dedim: "Samimiyet, samimiyet, samimiyet." Samimiyetimizden hiçbir zaman ayrılmadık. Her şeyin üstü örtülebilir ama bir tek samimiyetin üstü örtülemez. Öfke ve tehdit diliyle değil gönül diliyle milletle bir kez tebessüm edin, o millet sizin yanınızdadır. Bizim milletimiz samimiyeti, samimiyetsizlikten o kadar ince ayarla ayırır ki işte 1 Kasım seçimleri bunu ortaya koydu. Taşın altına bırakın elini bırakın parmağını, bir tırnağını bile koyamayacak kadar cesaretten yoksun olanlar arasındaki farkı milletimiz gördü ve gösterdi. Eğer millete hizmet yolunda risk almayacaksanız siyaset meydanına çıkmayacaksınız. Eğer millete hizmet yolunda en zor zamanlarda en zor kararları alırken şahsınızın veya partinizin geleceğini düşünecekseniz bu yola çıkmayacaksınız" diye konuştu.

1 Kasım tarihinin AK Parti'nin başarılarla dolu takvimine eklenmiş çok önemli yeni bir sayfa olduğunu kaydeden Davutoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"3 Kasım 2002 tarihinden milletimizden aldığımız emaneti 13 yıl boyunca layıkıyla taşıyarak Türkiye'de adeta bir sessiz devrim gerçekleştirerek bu günlere geldik. AK Parti neredeyse kurulduğu günden itibaren iktidarda olan, seçim kaybetmemiş bir partidir. Her seçim ile birlikte milletimizle aramızdaki sımsıcak bağ daha da perçinlenmiştir. Aziz yol arkadaşlarım; 2023 yılını bir sembol tarih olarak belirledik. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde 2023 hedeflerini birer birer gerçeğe dönüştürerek kutlayacağız dedik. Şimdi o hedeflere ulaşmak için büyük memleket sevdamızla gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığı bunun en büyük göstergelerinden biridir. Türkiye, dünyanın en büyük forumlarından birine G-20 dönem başkanlığına ev sahipliği yaparken 26. dönemin de yarın yeminle başlayacak olması çok güzel bir tesadüf ve aynı zamanda da çok güzel bir ispattır. Türkiye artık birilerinin hasta adam diye andığı bir ülke değildir. Türkiye, uluslararası ekonomik ve siyasal düzene öncü ülkeden yükselen ve güçlenen bir ülkedir. Yarın yeni dönem için yeminlerimizi ederken, G-20 dönem başkanlığını üstlenen bir ülkenin ve onurla, başarıyla yapan bir ülkenin milletvekilleri olarak milletimizi şu mesajı da vermiş olacağız; "O karanlık odakları, puslu havaları seven çakalları bir kenara bırakın. Türkiye'nin geleceği parlaktır ve bu parlak gelecek AK Parti kadrolarının ve AK Parti grubunun elindedir ve elinde olacaktır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde devam eden G-20 zirvesine de değinen Başbakan Davutoğlu, "G-20 Zirvesine ben de dün katılarak G-20 ülkelerinin hükümet ve devlet başkanlarına bir resepsiyon verdim. Ümit ediyorum ki G-20 Antalya buluşması dünya ekonomisi, adaletli gelir dağılımı, kalkınma, refah ve başta Suriye ve terör olmak üzere hepimizin canını yakan uluslar arası sorunlara bir çözüm üretecek bir sonuçla kapanır. Bizim siyasetimizde rehavete kapılmak, hele hele yorulmak gibi bir kavram yoktur. AK Parti'nin rakibi bugün yine AK Parti'dir. Görünen o ki biz yine sadece kendi kendimizle yarışmaya devam edeceğiz. Geçmiş başarılarımızı aşmak için kendimizle yarışacağız. Ümit ederiz ki bir gün muhalefet partileri de bizi yarışacak bir vizyonu ortaya koyarlar. Ama 1 Kasım seçimlerinden sonra girdikleri atmosfer gösteriyor ki bunun için daha çok zamana ihtiyaç var. Ama biz alternatifsisiz diye hiçbir zaman düşünmeyeceğiz. Biz alternatifler üzerinden siyaset yapmayız. AK Parti siyasetinde olduğu gibi inşa sürecimizin temelinde de insanı insan onurunu merkez kabul eden bir anlayışla hareket edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu 26. Dönem Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement