Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz devleti güçlü kılmayı, devlet ile milleti barıştırmak olarak anlıyoruz" dedi.

09.11.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz devleti güçlü kılmayı, devlet ile milleti barıştırmak olarak anlıyoruz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Mamak İlçe 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Hacı Bektaş'ta Türkiye'de yaşanan bazı olaylara atıfta bulunarak yaşanan acıları hatırlatarak Dersim'den bahsettiğini kaydetti. Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ise 'Dersim dolayısıyla Davutoğlu özür dilesin' dediğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Doğrusu şaşırdım. Eğer Kılıçdaroğlu yapsaydı anlardım. Çünkü o dönem tek parti dönemi, CHP zihniyetinin dönemi. Neden birden Bahçeli buna sahip çıktı anlayamadım. Buradan Bahçeli'ye bir kez daha soruyorum ve cevap bekliyorum. Dersim 1937'de olmuştu. 3 Kasım 1944'te bu kez Aleviler ya da Tuncelililer, Dersimliler değil, Bahçeli'nin de önce kabul ettiği Türkçüler, milliyetçiler tutuklanmıştı, tabutluklara konmuşlardı. Başlarında Alparslan Türkeş, Nihal Adsız, Fethi Tevetoğlu vardı, Zeki Velidi Togan vardı, Reha Oğuz Türkkan vardı. O günden bu güne MHP kadroları hep o tabutluklara atıfta bulundular."

"SAYIN BAHÇELİ DİNLEYECEK"

Başbakan Davutoğlu, kimsenin, kendileriyle vatanperverlikte yarışamayacağını vurgulayarak "Madem ki bir cevap bekledi benden, Sayın Bahçeli dinleyecek, ümit ederim bu gece bu muhasebeyle yatar ve rüyasında rahmetli Türkeş'i görür ve rahmetli Türkeş tabutluklarda neler çektiğini, onu anlatır tek parti döneminde. Belki o zaman, tek parti dönemini savunmayı bir kenara bırakır ve biraz düşünür."

Davutoğlu, Alparslan Türkeş ve arkadaşlarıyla ilgili dönemin savcısı Kazım Alöç'ün, 'bunlara zulmediliyor' eleştirilerine, "Bunların vatan hainlikleri tescil edilmiştir, bunları Pera Palas'ta ağırlayacak değildik ya" dediğini ifade etti.

12 Eylül'de söyleyen 'bunları idam etmeyip de besleyeceğiz mi?' sözlerini de hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "Sayın Bahçeli, savunduğunuz tek parti CHP yönetimi buydu. Bizimle diğer siyasi partiler arasındaki fark bu. Bizimle diğer siyasi partiler arasındaki özgürlük anlayış farkı bu. Biz zulmeden eğer şu veya bu dindense şu veya bu mezheptense ayrım yapmayız ama onlar yaparlar" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, vesayet anlayışını yıkmakla birlikte, bu ülke vatandaşlarının her birinin eşit haklara sahip olduğu anlayışını getirdiklerini kaydederek şunları dedi:

"Kılıçdaroğlu, Dersim dolayısıyla sessiz, Bahçeli savunuyor. Bizim için önemli olan her ne olursa olsun yapılan haksızlıkların üzerine gitmektir. Onun için 78 yaşındaki birinin yaşını 51 indirip, 17 yaşındaki oğlunu 21'e çıkartıp o mahkumu, Seyit Rıza'yı sırf manen daha da ezmek, tahkir etmek ve ızdırap vermek için önünde oğlunu idam ederseniz buna ceza uygulamak denmez. Biz bunlara karşıyız. Nasıl Dersim'e karşıysak, tabutluklara sokulan milliyetçilere yapılan zulme de karşıyız. Hepsine birden karşıyız. Mamak Cezaevinde haksız şekilde zulüm görmüş Sağcı, Solcu, Alevi Sünni, Türk, Kürt kim varsa onun yanındayız. Zulme ve işkenceye yapmışların karşısındayız. İşte sayın Bahçeli sizin ile bizim aramızdaki devlet anlayışı farkı bu. Biz devleti güçlü kılmayı, devlet ile milleti barıştırmak olarak anlıyoruz. Siz ise devlet gücünü kullanarak baskıyı, işkenceyi ve zulmü dahi yapanlara sahip çıkmakla devleti yücelteceğinizi zannediyorsunuz."

"HİÇBİR ŞEKİLDE BİZDEN ÇİFTE STANDART GÖRMEYECEKSİNİZ"

AK Parti olarak her türlü baskının karşısında olmaya devam edeceklerini kaydeden Davutoğlu, "Hiçbir şekilde bizden çifte standart görmeyeceksiniz. MHP'nin yaptığı gibi 'eğer zulüm bizim karşımızdakilere yapılıyorsa hak ettikleri cezadır, bize yapılıyorsa zulümdür' demeyeceğiz. CHP'nin yaptığı gibi 'eğer zulüm benim yandaşlarıma yapılıyorsa karşı çıkalım ama yandaşlar tarafından yapılıyorsa sessiz kalalım' demeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'IŞİD'e karşı çıkalım' sözlerini hatırlatarak, "Kim İslamı, mübarek dinimizi bu şekilde lekeleyecek tarzda davranıyorsa hepsine karşı çıkarız. Terörün ve şiddetin her türüne karşı çıkarız. Arkasında da şunu söylüyor 'Esad'a dokunmayın'. Çünkü CHP Türk Baas'ıdır, Esad Arap Baası'dır. O zihniyet dolayısıyla hep Esad'ı savundu, Esad'ın yaptığı zulümleri örtmeye çalıştı. HDP'ye bakın, onlar da 'IŞİD terör örgütü baskı ve zulüm yaparsa durduralım ama bize yakın terör örgütleri Kürtlere baskı yapıp, onları Haseke'den çıkarttığı zaman sessiz kalalım' diyor. Aramızdaki temel fark budur. Onlar zalim ve mazlum arasında etnisiteye, mezhebe, dine, ideolojiye bakarak ayrım yapıyorlar. Biz ise zalime hak ettiği şekilde zalim diyoruz, mazluma da hak ettiği şekilde sahip çıkıyoruz. Dünya karşımıza dikilse de Filistin'e, Gazze'ye, Kudüs'e sahip çıkmamızın sebebi budur" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Bahçeli'nin tek parti parti dönemine yönelik yaptıkları eleştirilere dikkatli cevap vermesi gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Yoksa aynı dönemdeki ezan yasağını da bu topraklarda savunmak zorunda kalır, aynı dönemdeki Kuran yasağını da bu topraklarda savunmak zorunda kalır. Zulmün her türlüsüne karşı başımızı dik tuttuk, dik tutmaya devam edeceğiz."

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması öncesinde sanatçı Aslanbeg Sultanbekov, "Dombra" şarkısını seslendirdi. Salonda, Türk bayrağının yanı sıra Filistin bayrakları yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement