Başbakan Ahmet Davutoğlu, Baykal'ın Cevabını Alkışladı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Baykal'ın Cevabını Alkışladı

HDP'li İdris Baluken, Meclis Başkanlığı seçiminin ertelenmesini istedi. Deniz Baykal, HDP'li vekilin bu isteğini reddetti. Başbakan Davutoğlu, Baykal'ı alkışladı.

22.11.2015 15:36  Güncelleme: 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkanlık seçimi için toplanan TBMM'de, HDP milletvekili İdris Baluken oturumun başında söz alarak, TBMM Başkanlığı seçiminin, oturuma Nusaybin ve Silvan'da devam eden sokağa çıkma yasakları nedeniyle katılamayan HDP milletvekilleri nedeniyle, ertelenmesini istedi. Baluken'in isteğini reddeden TBMM geçici başkanı Baykal'ın cevabını Başbakan Ahmet Davutoğlu alkışladı.

SEÇİMİN ERTELENMESİNİ TALEP ETTİ

TBMM'de başkanlık seçimi için toplanan oturuma HDP milletvekili İdris Baluken'in konuşması damgasını vurdu. Oturumun açılışında söz alan Baluken, Nusaybin ve Silvan'da devam eden sokağa çıkma yasaklarını eleştirip, yasaklar nedeniyle partisinin bazı milletvekillerinin TBMM'ye gelemediklerini söyledi. Baluken, geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'dan, oturuma katılamayan HDP milletvekillerinin de seçime katılma hakkı olduğunu ve milletvekilleri oturuma katılana kadar, Meclis Başkanlığı seçiminin ertelenmesini talep etti.

Deniz Baykal, HDP'li vekilin erteleme isteğine reddederek iç tüzüğün dışındaki bir konuyu bugün görüşemeyeceklerini söyledi.

DAVUTOĞLU, BAYKAL'I ALKIŞLADI

Bu cevap üzerine HDP'lilerden tepki geldi. Baluken, Baykal'ın tutumuyla ilgili usül tartışması başlatacağını ifade etti. Baykal da "İç tüzüğü uygulayan bir başkanın tutumu hakkında söz talebini haklı bummam mümkün değildir. Gündemi ve iç tüzüğü uyguluyorum" dedi.

Cevabın ardından AK Parti sıralarından alkış sesleri yükselirken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Baykal'ı cevabından ötürü alkışlaması dikkatlerden kaçmadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Baykal\'ın Cevabını Alkışladı

Son Dakika Güncel Başbakan Ahmet Davutoğlu, Baykal'ın Cevabını Alkışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • ANTİ AKP: AK PARTİ DENİZ BAYKAL SAYESİNDE AK PARTİ OLMUŞTUR ESAS İTİBARİYLE AK PARTİNİN BU GÜNKÜ DURUMUNA GELMESİNİN ASIL MİMARI DENİZ BAYKAL DIR... 101 11 Yanıtla
  • AKINCI: hangi yüzle orada katliyam var diyorsunuz nusaybine soktugunuz terorisler şekermi dadıtıyor sen git karayılan denen dayına agla sonunuz geldi hepiniz bu devlete hesabını verecek siniz hainliklerinizin. 40 18 Yanıtla
  • mka: 13 yilda her şeyin içine siçtiniz!!! Düzenli işleyen bir şey kalmadı... Yolsuzluklar hariç!!! 23 25 Yanıtla
  • hdp li : allah bu zulmu akp ye yasatsin 17 28 Yanıtla
  • tayibin sayesinde tc gidiyor: allah akplilerin belasını versin Allah ocağıni söndürsün 13 28 Yanıtla
  • GFB : Malmısın baluken 19 16 Yanıtla
  • yaser: Faşist faşisti alkışlar Türkeş gibi akp ye gitmeliydi 15 19 Yanıtla
  • Seda_42: Ben seda olunceye kadar akp ve Tayyib Erdogan diyorum ;cakmalar çıktı bütün taklitlerimden sakinin 18 11 Yanıtla
  • hasan: helal sana Davutoğlu 12 16 Yanıtla
  • musto: nusaybinde sivil halka katliammı yapılıyormuş demekki sivil halk teröristleşmiş sivilliğini yitirmiş 16 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement