Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'de Konuştu - Son Dakika
Politika

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'de Konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir\'de Konuştu

İzmir mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “AK Parti’yi durduralım diyorlar.

24.05.2015 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, " AK Parti'yi durduralım diyorlar. AK Parti'yi durdurmak Türkiye'yi durdurmaktır, izin verir misiniz? Görüyor musunuz kimin eli kimin cebinde. Onlar dolap çevire dursun biz milletle buluşuyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Muhalefetin maskelerini indireceğini söyleyen Davutoğlu, muhalefete şu sözlerle yüklendi: "CHP, HDP, MHP. Üç parti var. Üçü de eski Türkiye özlemiyle koalisyon istiyor. İlginç bir şey var; CHP diyor ki; 'HDP'nin barajı aşması önemli' diyor. CHP'nin ulusalcı seçmenlerine sesleniyorum; HDP ile omuz omuza yürüyen CHP'den memnun musunuz? El ele tutuşmasından memnun musunuz? MHP Genel Başkan Yardımcısı HDP'nin barajı aşmasının iyi olacağını söylüyor. Güya MHP, HDP'ye karşıydı öyle mi? Ama ortaya çıkan tablo ne? MHP diyor ki; 'HDP barajı aşsın', HDP diyor ki Mersin, Adana olaylarında, 'MHP işareti yapmış gibi gösteriyorlar. MHP'liler çıksın reddetsin' diyor. MHP dedi ki; 'biz yapmadık AK Parti yaptı.' Görüyor musunuz kimin eli kimin cebinde. HDP kışkırtıcılık yapıyor MHP kazanıyor. MHP kışkırtıcılık yapıyor HDP kazanıyor. Hep beraber çalışıp AK Parti'yi duracaklar. Durdurabilirler mi? Arkalarında 3 tane paralel var. Prensilvanya çetesi, HDP'lilerle Diyarbakır'da buluşup konuşuyor. Kılıçdaroğlu bu çetenin yayın organını ziyaret ediyor, onlar da Bahçeli'yi ziyaret ediyor. Onlar dolap çevire dursun biz milletle buluşuyoruz" diye konuştu.

"ESKİ MARKSİST AMA UNUTMUŞLAR O GÜNLERİ"

HDP'nin de bir paraleli olduğunu söyleyen Davutoğlu, "O da Kandil. PKK. Her gün açıklama yapıyorlar. Vatandaşı AK Parti'ye oy vermeyeceksiniz diye tehdit ediyarlar. Kürt vatandaşlarımızı tehdit etmeye çalışıyorlar. Bu vatandaşlarımız baskıya boyun eğer mi? 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyenlere oy verir misiniz? Nasıl burada Hasan Tahsin ve istiklal harbi yaşanmıştır. Filistin de özgür olana kadar onunlayız Kudüs'teyiz. Gençlik hayatımızda sağcısı solcusu Filistin'in yanındaydı. Bunlar eski Marksist ama unutmuşlar o günleri. İsrail diliyle konuşuyorlar. CHP ne diyorsa HDP onu diyor" ifadelerini kullandı.

"DHKPC'NİN MÜZİĞİNİ YAPAN, CHP HATAY ADAYI"

Bir de 3. paralelin çıktığını, onun da DHKPC olduğunu kaydeden Davutoğlu şöyle devam etti: "Özelliği, savıcımızı şehit eden eli kanlı bir örgüt. HDP binalarına saldırı yapıldı, AK Parti'yi suçladılar. Kimliği tespit edildi. Bu tespit edilince HDP dedi ki 'DHKPC iyidir'. DHKPC dedi ki 'seçimlerde HDP'yi destekliyoruz.' Daha vahimi; DHKPC'nin müziğini yapan, korosunu kuran kişi CHP'nin Hatay 1. sıra liste adayı. Bunun özelliği ne? Esed'e övgüler dizen işbirlikçi. Hatay'ı Suriye'nin parçası olarak gösteren harita önünde konser veriyorlar. Kuvay-i Milliye şehri ayağa kalkmaya hazır mısınız? Üç parti ve üç illegal örgüt. Bunlarla işbirliği yapan partilere ders verecek misiniz?"

"ARTIK BURALAR MİLLİ İRADENİN KALESİDİR"

AK Parti'nin 7 Haziran'da destan yazacağını ifade eden Davutoğlu, cumhuriyeti yücelten kadrolara destek verilmesi için halktan söz istedi. " Türkiye Cumhuriyeti'ni küresel güç yapacak mıyız? İzmir ile İstanbul'u bağlayacak mıyız? İzmir'i dünyanın en geniş açılı köprüsü ile bağlayacak mıyız?" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu: "İzmir'den Ankara'ya hızlı tren yapıyoruz. Hani Ankara'dan çıkan Gazi Mustafa Kemal'in Kocatepe'nin istiklal orduları ile yürüdüğü İzmir'den geldiği Ankara'ya hızlı tren yapıyoruz. Vatan bize emanet sandık kime emanet sandık? İzmir'de 'artık buralar milli iradenin kalesidir' diyecek miyiz? İzmir'de AK Parti'yi zirveye taşıyacak mıyız? 7 Haziran'da cumhuriyetin sadece lafını edenlere ders verecek miyiz? Milliyetçiliğin lafını edip milleti namerde muhtaç edenlere ders verecek miyiz? Al bayrağa itibarı onuru kim kazandırdı? Kendi helikopterini, uçağını kim yaptı? Kendi ülkesinin dış borçlarını kim ödedi? Dünyaya bu al bayrağı kim taşıdı. Onlar konuşur AK Parti yapar."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İTİBARINI YÜCELTİYORUZ"

AK Parti Hükumeti döneminde yapılan icraatları anlatan Davutoğlu, bütün bu projelerle Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını yücelttiklerini belirterek "İkinci büyük çift tüplü tünelini yapıyoruz. Merkez ülke diye lafını ederler ya, İzmir-Ankara hızlı treni, Sivas, Erzincan, Kars, Bakü, Tiflis, oradan da ta Pekin'e kadar gidecek. Bu ne demek biliyor musunuz? İpek Yolunu biz hızlı trenlerle demiryolları ile geçiyoruz. Yine İzmir sadece İstanbul-Ankara değil Antalya'ya da Aydın, Burdur, Denizli üzerinden hızlı tren ve otoyolla bağlanacak. İzmir için vizyonumuz Türkiye vizyonumuzun parçası. Bütün demiryolları otoyollar kısrak başı gibi duran İzmir'e gelecek ve dünyaya selam verecek" dedi.

"BU TEKBİRLER HER ZAMAN OLACAK"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklenen Davutoğlu, "Diyor ki; 'Tebriz'le Şangay'ı Türkiye üzerinden birleştireceğiz.' Coğrafyayı yeni yeni öğreniyor. Mübarek Tebrizle Şangay Türkiye'nin doğusunda zaten. 'Afro- Avrasya' dediğimiz için, Afrika'ya açıldığımız için yıllarca Sayın Cumhurbaşkanımızı da beni de şikayet ettiler 'Yeni Osmanlıcı' diye. Şimdi bu projeyi çalıyorlar. Konak meydanından sesleniyoruz biz Selçuklu'nun torunları, Osmanlı'nın varisleri, cumhuriyetin çocuklarıyız. Selçuklu'yu, Osmanlı'yı farklı tarih gibi görenler cumhuriyetin hakkını veremezler. Caka Bey'i unutanlar Gazi Mustafa Kemal'i n hakkını veremezler. Girit'ten gelen kardeşlerin Libya'dan, Balkanlar'dan gelen İzmirler; bize Osmanlı mirasısınız. Şimdi milletin tarihine meydan okuyanlar bu semalarda bu tekbirler her zaman olacak" diye konuştu.

"GÖZYAŞLARI İÇİNDE DİNLEDİM"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Davutoğlu şöyle devam etti: "Bahçeli milliyetçilik dersi veriyor ya, düşün Türkiye 2002 yılında kendi derdine deva olamadığı gibi Orta Asya'da, Balkanlar'da soydaşlara da deva olamıyordu. Kırım Tatarları sahipsizdi, evleri yoktu. Binlerce evi Kırım Tararlarına kim verdi? Gagavuzlar Moldova'da içme suyu bulamıyordu. 90'lı yıllarda söz vermişler. Kim yaptı? Balkanlar'da Hüdavendigar'ın türbesi metruktu. Kim inşa eti? Bütün ecdad yadigarına kim sahip çıktı? Rumeliler ayağa kalkın dün. Dünkü yemekte bir Rumelili Rumeliler adına teşekkür etti. 21 Aralık'ta Türkçe Bayramına gittiğimde Üsküplüler bayrak istedi. Talimat verdim. İsteyen herkese 3 emanet gönderildi. Kur'an, al bayrak ve Türkçe sözlük. Bu kardeşimiz dün 'her eve dağıtılıyor' dedi. Gözyaşları içinde dinledim. Rumelilere selam olsun. Bunu ancak kudretli bir devlet yapabilir. Kendi öğrencisine, ders kitabı veremeyen devlet bunu yapabilir mi? 2002'den önce anne babalar borç harçla ders kitabı alıyordu. Kendi çocuğuna ders kitapları veren kim? Fatih projesiyle öğrencileri bilgisayar ile tanıştıran kim? Onlar konuşur AK Parti yapar. İşte aramızdaki fark."

"BÖYLE MİTİNG YAPABİLDİLER Mİ?"

Cumhuriyetçi olmak için önce cumhura saygı gösterip cumhurla bulaşmak gerektiğini dile getiren Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: "Burası er meydanı. Cumhuriyetçi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'na soruyorum; maden cumhuriyetçisin CHP'nin geçen dönem 33 ilde milletvekili yoktu. MHP'nin 45 ilde milletvekili yoktu. AK Parti'nin 79 ilde milletvekili var. İkisinde yoktu ondan da olacak inşallah. Cumhuriyetçi olmak için milletle buluşmak lazım. Kılıçdaroğlu Türkiye'nin her yerinde böyle miting yapabildi mi? Bahçeli 3'te 1'inde böyle miting yapabil mi? Demirtaş dün buradaydı. Bayrağı burada dalgalandırdı mı? Türkiye'nin her yerinde cumhurla al bayrağı dalgalandıran kim? Hep beraber al bayrağa sahip çıkan kim? Neden çünkü bize her yer Türkiye."

"GELECEK ÇAR ÇUR EDECEK"

Cumhuriyetçiliğin cumhura hizmet götürmek olduğunu söyleyen Davutoğlu, şunları söyledi: "Biz gelene kadar hastanelerde günlerce sıra bekleniyordu. Kılıçdaroğlu, şimdi emeklilere sahip çıktığını zannediyor. Emekliler o sıralarda kalp krizinden gidiyordu. Emeklilerimizi istismar etmeye çalışıyor. 'Bana dört yıl verin' diyor. Niye daha fazla istemiyor, çünkü Hazinenin bereketlendiğini biliyor. Gelecek çar çur edecek. SSK'yı bitirdiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Hazinesini de bitirecek. İzin verir misiniz? Hesap bilmeyen adama Hazineyi teslim eder misiniz? Oy kullanamadı. Kendi oy pusulasına sahip çıkamayan adama millet ve ülke temsil edilebilir mi? Kendisine oy veremeyin millete hayrı olur mu? İşte buradan söylüyorum; sağlıkta, 12 yıl içinde 737 hastane bin 737 sağlık tesisi 34 şehir hastanesi kuruyoruz. Bütün bu sağlık hizmetlerini kim götürdü?"

YÜZDE 30 UÇAK BİLETİ İNDİRİMİ

Gittikleri her yerde engellilerin kendilerini karşılayarak teşekkür ettiklerini söyleyen Davutoğlu yaptıkları icraatları şu sözlerle sıraladı: "Teşekkür ediyorlar. 'Eskiden biz engelliler evden çıkarı çıkamazdık utanırdık çekinirdik sayenizde sokağa çıktık insan yüzü gördük' diyorlar. Hepsine öylesine imkanlar tanıdık ki engelli maaşı 25 liraydı, şimdi 419 lira. Ailelere 780 lira katkıda bulunuyoruz. Onlar engel tanımayan onurlu vatandaşlarımız. İktidara geldiğimizde 76 üniversite vardı. 117 tane kurduk. 81 vilayete üniversite kurduk. Bu hafta Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençleri kabul ettiğimizde 'her yeri tanıyın' dedim. Dediler ki; 'uçak bileti yüksek.' THY ile konuştuk 12-25 yaş arası gençlere bugünden itibaren uçak biletleri yüzde 30 indirimli oluyor."

"3. KUVAY-İ MİLLİYE HAREKETİ AK PARTİ'DİR"

635 bin konut yaptıklarını, dar gelirler ve emekliler için ayda 250 lira ödemeli 200 bin daha konut yaptıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Çocuklarımız 70 kişilik sınıflarda okuyordu. Şimdi bütün sınıflar 20-30 kişilik sınıflar. 235 bin derslik yaptık. Kadınlarımıza ayrımcılığı giderecek anayasal hak getirdik. Doğum yapan hanımlarımız için ilk çocuğa 300, ikinci çocuğu 400 üçüncü çocuğa 600 doğum yardımı başladı. Çeyiz hesabı ile evlenecek gençlerimize yüzde 20 katkı. Kadınlarımıza kim sahip çıkıyor? Cumhuriyetçilik devlete itibar kazandırmaktır. Cumhura, millete sahip çıkmaktır. Lafla cumhuriyetçilik milliyetçilik olmaz. Bu topraklar üç kez Kuvay-i Milliye gördü. Üçünü de başardı. 3. Kuvay-i Milliye hareketi AK Parti hareketidir. Bütün milleti kucaklayan tek hedef altında kilitleyen" dedi.

"BUNLAR YÜZSÜZ"

AK Parti'ye iftira atıldığını, meydanlarda özgürlük dersi verilmeye kalkıldığını kaydeden Davutoğlu, AK Parti iktidara geldiğinde olağanüstü hal olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ülkenin 3'te 1'nde olağanüstü hal vardı. Olağanüstü hali kim kaldırdı? Türkiye'nin her yerinde hayatı kim normalleştirdi. Demokratik hakları kim getirdi? Karakollar işkencelerle anılırdı. İşkenceyi Türkiye'de kim sıfırladı? Gerçek özgürlükçü kim? Türkiye'de devlet güvenlik mahkemeleri vardı. Devlet güvenlik mahkemelerini kim kaldırdı? Türkiye'de Başbakanlar sivil asker dengesi normalleşmediği için işaret dili kullanırdı şimdi şerefli TSK görevini yaparken devleti inşa eden kim? '27 Mayıs'ı açıkça lanetleyin' dedik. Yapabildiler mi? Kılıçdaroğlu 'haberim bile yoktu' diyor. ya sana sormuyorum. Milli şef ne yaptı? Herkes 27 Mayıs sabahı kimin nerde olduğunu biliyor. 28 Şubat'ta neredeydiniz? Türk kadınları başı örtülü, başı açık diye ayrılırken neredeydi MHP? İkna odalarına genç kızlar sokulurken neredeydi? Baskı araçlarını kim kaldırdı? Türkiye kadınlarının hepsinin onuru bizim onurumuzdur. Başı açık olsun, başı örtülü olsun. Hatta ve hatta o ikna odalarını kurup sonra milletvekili olan hanım efendilerin onuru da bizim onurumuzdur. Türkiye kadının onurunu hiçbir zaman çiğnetmeyeceğiz. Partiler iki günde bir kapatılıyordu. Parti kapatmayı imkansızlaştıran kim? Demirtaş dün buradaydı. 2010'da referanduma karşı çıktılar. Hayır oy verdiler. Bunlar yüzsüz. Aynı geçen de 'parti kapatma tehditi var' dedi Kılıçdaroğlu.

"ÖNCE BEN HAYKIRACAĞIM"

Diğer partilerin AK Parti'nin yaşam biçimine müdahale ettiği yönünde ifadeler kullandığını hatırlatan Davutoğlu, "Diyorlar ki 'yaşam biçimine müdahale.' Allah aşkına kimin nesine karışıldı? Herkes istediği gibi yaşıyor mu? Kimseye 'neden böyle giyiniyorsun' deniyor mu? 28 Şubat'ta insanların yaşam biçimine müdahale edilirken susanlar şimdi olmamış olaylar üzerinden korku yaymaya çalışıyorlar. Tek bir vatandaşımızın dahi inancına, düşüncesine, fikrine müdahale olursa onun karşısında önce ben duracağım, önce ben konuşacağım, önce ben haykıracağım. Milletin arasına nifak sokmasınlar" dedi.

GÖZTEPE VE KSK'YA TEBRİK

Davutoğlu, miting konuşmasının sonlarında şampiyonluğu dolayısıyla Göztepe'yi tebrik ederken, KSK'yı basketboldaki başarısından dolayı tebrik etti. Statları da en kısa zamanda yenileyerek hizmete açacaklarını söyleyen Davutoğlu, Atatürk Stadı'nın çimlerini yenileneceğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir'de Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement