Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'ye Gidecek - Son Dakika
Yerel

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'ye Gidecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri\'ye Gidecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki hafta Kayseri'ye geleceğini söyledi.

16.10.2014 16:41  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önümüzdeki hafta Kayseri'ye geleceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yarın Kayseri'ye gelecek olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün programı hakkında bilgiler verdi. Özhaseki, "Cumhurbaşkanımız eski faal görevinde olmayınca biraz daha rahatladı. Eskiden de 6 ayda bir Kayseri'ye gelmeye özen gösterirdi. Bir bahar döneminde bir güz döneminde özellikle pekmez kaynatma mevsiminde Kayseri'ye gelmeye çok özen gösterirdi. Şimdi biraz daha rahatlamış olarak gelmeye devam edecektir diye düşünüyorum. Her geldiğinde de yine mutlaka eski tecrübesinden, birikiminden faydalanıp, şehre güzel hizmetler olarak dönecektir diye ümit ediyorum. Doğrusu o mevkide bir insanın artık bir kenarda sadece ders vererek ve yahut ta çekilip dinlenerek vakit geçireceğini zannetmiyorum. İnşallah faydalı ve hayırlı hizmetler gelecektir. Bu geldiğinde de tabi ilk geliş amacı Abdullah Gül Üniversitesi'nde ilk dersi vermek, öğretim yılını başlatmak. Ama arada bir takım da etkinlik olacaktır. İşte bunlardan bir tanesi Abdullah Gül Üniversitesi Mimar Sinan Kampüsü içerisine Fen Lisesi yapılıyor. Temeli atılacak" dedi.

Özhaseki ayrıca, "Bir başka etkinlik, çocuklar için eskiden Sümer'de bulunan eski Sümer vazife evleri diye bizim bildiğimiz harabe vaziyette yıllarca tinercilerin işgalinde olan bir yer yurt alanına dönüştürüldü. Biz de belediye olarak burada çok gayretler ettik, çevreyi düzenliyoruz. ŞU anda orada 250 öğrencinin kalabileceği çok güzel bir tatil köyü gibi yurt çıktı. Bir hayırseverimiz de sağ olsun bir milyon dolar kadar yardım etti; onun adını veriyoruz oraya, onun açılışı yapılacak. Bu arada kitap fuarının açılışına katılacak ve epeyce daha teklifler var ama hangilerini geliştiririz hangilerine gidebilir bilmiyorum. Cuma günü geldiğinde bu etkinlikler sırayla devam edecek. Bir de İzzet Bayraktar Bey İlahiyat Fakültesinin galiba yeni binasını yaptırmıştı, oranın açılışı var. Gelirken akşama kadar bu böyle devam edecek. Bir de önümüzdeki hafta başbakan da gelecek üniversiteye" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANIMIZ GELECEK"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da önümüzdeki hafta Kayseri'ye geleceğini söyleyen Özhaseki, "Diğer hafta sayın Başbakanımız Kayseri'ye gelecek. Kayseri'ye geldiğinde bizim Talas hatları raylı sisteminin açılışı var. Topluca nereden baksanız 150 trilyon TL'ye yakın bir bedele mal olmuş iki tane belediyenin güzel işi var. Bu iki güzel işin açılışını sayın Başbakanımız yapacaklar. Haliyle geldiği zaman mutlaka Valiliğe uğrayacaktır. Protokol icabı partiye uğrayacaktır, partiye katılacaktır. Ama önemli bir şey de biz belediye olarak daha sonra sayın Başbakanımızın 3-3,5 gibi işi bittiğinde belediyede misafir edeceğiz, Brifing vereceğiz. Önce Kayseri'yi anlatacağız, Kayseri'deki projelerden bahsedeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan talepleri olacağını kaydeden Başkan Özhaseki, "Son bölümde de özellikle devletin el koymasını istediğimiz, bize yardımcı olmasını istediğimiz dileklerimiz ve taleplerimiz olacak. Sayın Başbakanımızın da bu konuda bize çok sıcak davranacağını zannediyorum. Belki belediyedeki ziyaret 1-2 saat olabilir, sonra tamamıyla Kayseri'nin sorunları, isteklerimiz ve Kayseri için yapılacaklar. Her halde öyle geçecektir diye düşünüyorum" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri'ye Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement