Başbakan Ahmet Davutoğlu, Toplu Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Toplu Açılış Törenine Katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Toplu Açılış Törenine Katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gezi, 17 Aralık ve Kobani olaylarıyla önlerinin kesilmeye çalışıldığını belirterek, "Bize çok oldunuz diyorlar.

26.10.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gezi, 17 Aralık ve Kobani olaylarıyla önlerinin kesilmeye çalışıldığını belirterek, "Bize çok oldunuz diyorlar. Bilsinler ki biz daha çok olacağız. Biz daha yolun başındayız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Kahramanmaraş Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Müftülük Meydanı'nda toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasına, "Bu kahraman diyardan 3 kahramana selam etmek rahmet dilemek dün Yüksekova'da şehit edilen 3 kahraman kardeşimize rabbimden rahmet diliyor ailelerine taziyelerimi sunuyorum" diyerek başladı.

Bundan 94 yıl önce bu kahraman şehir istilaya uğradığında Maraşlılar başlarını kaldırıp, "Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olmaz" dediğini ifade eden Davutoğlu, "İşte biz dünkü şehitlerimizin maneviyatına seslenerek diyoruz ki haykırıyoruz ki kim ne yaparsa yapsın hangi tuzaklar kurarsa kursun bu topraklar bize mezar olmadan dış emperyalistlerin piyonlarına gülizar olmaz. Bu toprakların üzerinde fitne tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermiyeceğiz. Malazgirt'ten beri süregelen kardeşliğimize son vermek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz, onun için huzurundayız" diye konuştu.

"SÜTÇÜ İMAM'IN ÖZLEDİĞİ TÜRKİYE BU"

28 Şubat'ta bu topraklarda Sütçü İmam'ın torunlarına birçok yasaklar uygulandığını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İşte burada başörtülü kardeşlerim başı açık kardeşlerim yan yana. Ama öyle günler dönemler geldi ki Sütçü İmam'ın ruhunu azap edercesine başörtülü kardeşlerimiz kapı önlerinde bekletildi, tahkir edildi, "dışarı dışarı" diye hakarete maruz bırakıldılar ve geçen sene TBMM'de 30 Eylül reformlarından sonra kahraman bir Kahramanmaraşlı Erdem Beyazıt rahmetlinin kızı Sevde hanım TBMM'ye başörtüsüyle dimdik girdi. İşte bizim Sütçü İmam'a sadakatimiz ve ahdimiz budur. Bu sene de ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük verildi. Artık ülkede açık kapalı ayrımı olmadan her bir kardeşim bacım kamuda beraber çalışıyor okulda beraber okuyor Meclise elele birlikte giriyor. İşte Sütçü İmam'ın rüyasındaki Türkiye bu. Şimdi Maraşlılar, Sütçü İmam'ın emanetine sahip çıktık mı? Onun yaptığı gibi başörtüsüne uzanan ellere haddini bildirdik mi? Allah şehadetinizi kabul etsin. Bilinsin ki bu topraklarda bir daha kimse kıyafeti, inancı, düşüncesi dolayısıyla tahkir edilmeyecek. Kimseye zulüm yapılmayacak işkence yapılmayacak her bir vatandaşımız onurla ve başı dik bir biçimde bu topraklar üzerinde vatan haklarını kullanacak."

12 yıl içinde o kadar büyük reformlar ve projeler gerçekleştirdiklerini ve Türkiye'nin borç isteyen bir ülke olmaktan çıktığını dünyanın en çok yardım yapan borç veren ülkeleri arasına girdiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, "Bundan memnun musunuz? 12 Şubat ruhu budur. 12 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın gerçekleştirdiği o milli irade devriminin bugünkü karşılığı borç alan değil borç veren Türkiye'dir. Emir alan talimat alan değil dünyada her yerde hakkı haykıran Türkiye'dir. 12 yıl bir tankımızı dahi tamir edebilmek için başka ülkelere ihtiyaç hissediyorduk, onlara yalvarıyorduk şu tankı modernize etseniz diye. Gemilerimiz için başka ülkelerde sıraya giriyorduk. Toplarımız füzelerimiz başka ülkelerden alınıyordu. Böyle bir ülke kendi istiklalini koruyabilir mi? 12 yıl içinde kendi tankını üreten bir ülke olduk. 12 yıl içinde kendi savaş gemilerini yapan bir ülke olduk. İnşallah yakında kendi savaş uçağını yapan bir ülke olacağız. İşte Rıdvan Hoca'nın Sütçü İmam'ın istediği hayal ettiği Türkiye buydu" dedi.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜ ARTIYOR"

Bu milli iradeyi egemen kılan kadrolara çok oyunlar oynandığını, çok tuzaklar kurulduğunu söyleyen Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gezi olaylarını bahane edip sokaklarda milleti millete kırdırmaya çalıştılar. Daha sonra 17-25 Aralık diye yine zulmetmeye baskı kurmaya çalıştılar. Şimdi de Kobani olayları diye aynı baskıyı uyguladılar ama Anadolu insanı Trakya insanı ülkemin güzel insanları Kahramanmaraş'ın yiğit insanları çıktılar ve 30 Mart'ta gereken cevabı verdiler ve 30 Mart'ta tüm bu oyunlara 'dur' dediler. Sonra başka tezgahlar kuruldu. Baktılar ki milli iradeye tek tek başa çıkamıyorlar toplanıp çatı aday dediler. Dışardan gelen talimatlarla ortak aday çıkardılar ama Kahramanmaraş ne dedi? Bize çatı değil, bize milli iradeye dayalı temel lazım dedi. Tarihi temel lazım dedi. Tarihi zemin lazım dedi. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımıza yüzde 71 destek verdi bu Kahramanmaraşlılar. Çünkü biliyorlardı ki cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan Rıdvan Hoca'nın, Sütçü İmam'ın ideallerini inançlarını onurunu temsil ediyordu. Büyük bir onurla ilk defa Türkiye tarihinde bir cumhurbaşkanı diğerine barış içinde görevini tevdi etti. Nasıl içeride milli iradeye sahip çıktıysak, bütün bu tuzaklar karşısında dünyadaki mazlumlara da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Baktılar ki Türkiye'nin gücü artıyor, mazlumlara sahip çıkıyor önümüzü kesmeye çalışıyorlar ama kim ne derse desin biz hicretin felsefesini anlamış nesilleriz. Biz Muharrem'in Kerbela'nın Hz. Hüseyin'in verdiği mücadelenin yolcularıyız. Onun yolcuları zalim ve mazlum karşısında tereddüt göstermezler. ve mazlumlara sahip çıkarlar."

"PROVOKATÖRLER FESAT ÇIKARTABİLİRLİR"

"İşte bizim siyasetimizin vicdanımızın temeli de felsefesi de budur onun için şimdi tuzaklar kuruyorlar" diyen Davutoğlu, "Baktılar ki aynı Selçuklu gibi Osmanlı gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti de gürrah bir çınar ağacı gibi mazlumları çınarının altında topluyor onlara sahip çıkıyor onları her halükarda koruyor o zaman içimizde tekrar problem çıkarmaya kalkıyorlar. Son olayların arkasında bu vardır. Gezi ve 17 ve Kobani olaylarıyla önümüz kesmek istiyorlar. Buna izin verecek misiniz Maraşlılar? Bize çok oldunuz diyorlar. Bilsinler ki biz daha çok olacağız. Biz daha yolun başındayız. İnşallah 2023 Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güçlü bir Türkiye'ye herkes hazır olsun. Onun için ilk hedefimiz inşallah 2015 seçimlerini başarıyla tamamlamak. 2015 seçimleri öncesinde aynı 30 Mart gibi cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gibi bir takım tuzaklar olabilir. Böyle olaylar provokatörler ülke içinde fesat çıkarabilirler. Her türlü tuzağa girebilirler. Bütün bu tuzaklar karşısında yanımızda durmaya hazır mısınız?" diye konuştu.

459 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Törende, 144 eserin hizmete açılacağını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, yatırımların toplamda 459 milyon TL'ye mal olduğunu belirtti. 585 derslik, 500 yataklı uygulama ve araştırma hastanesi ile bin 100 kapasiteli öğrenci pansiyonu yatırımı yapıldığını anlatan Davutoğlu, pansiyon kapasitesinin yine de az olduğunu, Kahramanmaraş'a en kısa zamanda 3 bin kişilik yurt kompleksi inşa edeceklerini açıkladı. "Bu büyük eserler Kahramanmaraş'a hayırlı ve mübarek olsun" diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Daha birçok eseri Kahramanmaraş'a inşallah vermeye hazırız. Heyecanla Kahramanmaraş'a hızlı tren beklediğinizi biliyorum. Konya'dan Adana'ya gelen hızlı tren, Nurdağı'ndan bağlantıyla Kahramanmaraş'a gelecek. Kahramanmaraş'a her gelen ve giden bir selam verecek. Göksun yolunun biraz geciktiğini biliyorum. Bakanımızla görüştük inşallah en kısa zamanda o da tamamlanacak. Havalimanı terminalini de en kısa zamanda tamamlayacağız. Bu aziz şehri ticaretimizin de, tarımımızın da, turizmimizin de merkezi haline getireceğiz. Bakın 100 milyon dolarlık bir ihracat vardı 2002'de, şimdi 800 milyon dolar. 300 milyon toplam ticaret vardı, dış ticaret şimdi 1 milyar 600 bin dolar. Her alanda 7 ila 10 misli mesafe katetti son 12 yılda Kahramanmaraş. İnşallah hep beraber göreceğiz ki, Kahramanmaraş Türkiye'nin yükselen şehirlerinin başında gelecek inşallah. Siz ne derseniz biz onu yapmaya hazırız."

"KAHRAMANMARAŞ LİSESİ 7 GÜZEL ADAM MÜZESİ OLACAK"

İstiklalin önünü açan Kahramanmaraş'a her bir Türkiye ferdinin ebediyen borcu olduğunu vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu borcu ödemeye devam edeceğiz" diye konuştu. Kahramanmaraş'ın her bir sokağına hayran olduklarını dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Büyükşehir belediye başkanımıza, valimize sabah Kahramanmaraş'ı anlatırken söyledim, eski o güzelim mahalleleri, Ulucami arkasındaki çarşıyı, tüm eski Kahramanmaraş'ı öyle güzel bir şekilde muhafaza edelim ki, Kahramanmaraş'ın bir adı da İstiklal Şehri olsun. Bir müjde daha vereyim, Kahramanmaraş Lisesi, 7 Güzel Adam Müzesi olacak. Şiirin başkenti, şiirin müzesi ile anılacak. 7 Güzel Adam'ın şiir dizelerine döktüğü o Kahramanmaraş hissi yaşatılacak. Bundan sonra Kahramanmaraş'a gelen herkes şiiri, edebiyatı, istiklali görecek. Çok yoğun bir hafta geçirmiştik, birçok problemlerle birlikte bir takım çalışmalar yaptık. Dün Kayseri'ye gittik, gece saat 02.30'da Kahramanmaraş'a geldik. Gece 02.30 da şu demek, hiç ummadığınız bir anda Kahramanmaraş'a gelebilirim. Arkadaşlarımız dedi ki, 'Çok yoruldunuz, gece 02.30'da geldik, sabah 10.00'da program var.' Kahramanmaraş'a gelen hiç yorulur mu dedim. Kahramanmaraşlıyla kucaklaşan yorulur mu dedim. Kahramanmaraşlıyla göğsünü göğsüne verip, kalp atışını kalp atışıyla birleştiren yorulur mu dedim. Emin olun tüm bu yorgunluklar üzerine sizin bu ışıltılı gözünüzü görüp, heyecanınızı gördükten sonra Ankara'ya daha büyük güç ve enerjiyle dönüyoruz. Çünkü biliyoruz ki biz Ankara'da ve Dünya'nın her yerinde birçok meseleyle boğuşurken, mücadele ederken, Kahramanmaraşlı o aziz dedelerimiz, ninelerimiz secdede bize dua ediyor. Kahramanmaraşlı yiğitler, 'Arkanızdayız' diyor." - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu, Toplu Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı
    11:49 Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 44 kişiden 40'ı yakalandı. Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı
    11:48 Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı

    Artvin'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Uzunyalı mahallesinde çay üreticisi ve ev kadını olan Emine Akbıyık, mahallenin ilk kadın muhtarı olmak için adaylığını koydu. Akbıyık, mahalle için çocuklar ve aileler için güzel şeyler yapmayı hedeflediğini belirtti.

  • 'Para sayma' görüntülerine ilişkin ifadeler ortaya çıktı:
    11:48 'Para sayma' görüntülerine ilişkin ifadeler ortaya çıktı: "Sözleşmenin karşı tarafı olan Canan Kaftancıoğlu'nu noterde gördüm"

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı.

  • MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    11:47 MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen'i Süleymaniye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Bilen, örgütün gençlik yapılanması içerisinde önemli bir konumda bulunuyordu ve gençleri tespit edip teşvik ediyor, ideolojik propaganda yaparak manipülasyon yapıyor ve eylem talimatları veriyordu.

  • Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı
    11:46 Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tefeci oldukları iddia edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de 40 şüpheli gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ederken, 1 şüphelinin cezaevinde olduğu belirlendi. Yakalanan şüphelilerin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk işlemleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak.

  • Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam
    11:46 Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam

    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) eski Başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte yöneticiler Adil Özhan, Ali Yaprak, Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Seyhan Arifoğlu ve Süleyman Sarptaş'ın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Bir önceki mahkemede, cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada, bazı sanıkların 'resmi belgede sahtecilik' ve 'zimmet' suçlarından beraat etmesi istenirken, duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

  • FETÖ üyesi firari Bekir Boydak Çekmeköy'de yakalandı
    11:43 FETÖ üyesi firari Bekir Boydak Çekmeköy'de yakalandı

    FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliğinden hüküm giyen ve 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari Bekir Boydak, Çekmeköy'de saklandığı villada polis tarafından yakalandı. Operasyonda, Boydak'ın yanı sıra çok sayıda ziynet eşyası ve büyük miktarda para da ele geçirildi.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Malatya Valisi'ni ziyaret etti
    11:41 Kültür ve Turizm Bakanı Malatya Valisi'ni ziyaret etti

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti. Ziyarette kentteki çalışmalar hakkında bilgi alındı.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi
    11:34 Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi

    Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında ailelere teşekkür etti. Çeçen, şehitlere rahmet, gazilere sağlık ve sabır diledi. İftar programında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi ve Kaymakam Çeçen ile eşi Meltem Danışan Çeçen, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

  • Midyat'ta iftar programı düzenlendi
    11:34 Midyat'ta iftar programı düzenlendi

    Midyat ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programı, Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı projeleri aktararak, yarım kalan projeleri tamamlama sözü verdi. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.


Advertisement