Başbakan Binali Yıldırım, İngiliz Bakan Alan Duncan'ı Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Binali Yıldırım, İngiliz Bakan Alan Duncan'ı Kabul Etti

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, bugün Çankaya Köşkü'nde Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa ve Amerika'dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan'ı kabul etti.

19.10.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, bugün Çankaya Köşkü'nde Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa ve Amerika'dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan'ı kabul etti.

Başbakan Yıldırım, Duncan'la bir kez daha buluşmaktan memnuniyet duyduğunu, konuk Devlet Bakanı'nın 15 Temmuz menfur darbe girişiminin hemen ardından gerçekleştirdiği ilk ziyaretin bizim için anlamlı olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, üst düzeyli diyalogu sürdürerek, ikili ilişkileri her alanda geliştirmek gerektiğini kaydetti.

Birleşik Krallık halkının AB'den ayrılmaya karar vermesinin ardından, AB ve Birleşik Krallık arasında yeniden tesis edilecek ilişkilerin çerçevesinin Türkiye açısından önemli olduğuna değinen Başbakan Yıldırım, özellikle AB ile Gümrük Birliği müzakerelerimiz üzerinde olası etkileri açısından Brexit sürecini yakından takip ettiğimizi dile getirdi.

Bakan Alan Duncan, kabul için şükranlarını dile getirmiş; müttefik Türkiye ile yeni dönemde her alanda ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini, bu çerçevede, üst düzey ziyaretleri karşılıklı olarak gerçekleştirmeye devam etme arzusunda olduklarını söyledi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Binali Yıldırım, İngiliz Bakan Alan Duncan'ı Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement