Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ByLock' Yanıtı: Elindekileri Bize Versin - Son Dakika
Güncel

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ByLock' Yanıtı: Elindekileri Bize Versin

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ByLock kullanan siyasilerle ilgili iddiasına, Başbakan Yıldırım, "Elinde varsa belgelerini bize versin de gereğini yapalım." yanıtını verdi.

28.10.2016 13:42  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti içinde ByLock kullanan siyasetçiler olduğu ve bunlarının isimlerinin temizlenerek savcılığa listelerin gönderildiğini, aynı zamanda ByLock kullananları AK Parti'den temzilemek için erken seçime gidileceğine iddialarına tepki gösterdi.

Yıldırım, "Kılıçdaroğlu çok önemli bir ihbar ve iddiada bulunuyor. Böyle bir iddia varsa belgelerini bize versin de gereğini yapalım. izim görevimiz suç zanlılarını ayıklama değil adalete teslim etmek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışı gündemdeki konuları değerlendirdi. Yıldırım'ın açıklamaları özetle şöyle:

"RAKKA MESELESİ, BİZİM MESELEMİZ DEĞİL"

"Rakka meselesi, bizim meselemiz değil. Biz memleketimizde vatandaşımızın güvenliğini, huzurunu sağlamak için var gücümüzle, polisimiz, askerimiz, jandarmamız, korucumuz el birliğiyle çalışıyor. Rakka olayı, IŞİD ile olan mücadeledir."

PROTOKOLDE GARNİZON KOMUTANLARINA İLİŞKİN DÜZENLEME

Jandarma, İçişleri Bakanlığına bağlandıktan sonra illerde protokolde dolayısıyla değişiklik meydana geldi. O değişiklik doğrultusunda uygulamaya bir açıklık getirildi. Şöyle olacak; sadece jandarmanın yani alay komutanlıklarının bulunduğu illerde, çelenk koyma işi illerde valiler, belediye başkanı ve ilçelerde de kaymakam, belediye başkanı şeklinde olacak. Eğer bir ilde ve ilçede Silahlı Kuvvetlerin de bir yeri varsa, birliği varsa, komutanı varsa o zaman o komutan da çelenk koyabilecek. Olay bu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN BYLOCK İDDİASINA CEVAP VERDİ

Kılıçdaroğlu çok önemli bir ihbar ve iddiada bulunuyor. Kendisinden beklenen belgeleri versin, biz de gereğini yapalım. Bizim görevimiz ayıklamak değil, derleyip, toparlayıp adalete teslim etmek. Böyle bir şey bilip de bilgilendirmiyorsa, görevini yapmıyor demektir. Bütün bildiklerini bizimle paylaşması gerekiyor. Zaman zaman görüşüyoruz bazı tespitleri, talepleri oluyor, gereğini yapıyoruz.

ERKEN SEÇİM İDDİALARINI KESİN DİLLE REDDETTİ

Erken seçim akla ziyan bir iştir. Doğru olan onları adalete teslim etmektir. Seçim kolay iş değil, bir yıl kaybıdır. Milletin işi gücü yok da bizi mi seçecek? FETÖ'cüleri temizlemek için seçim akla ziyan bir iş."

Başbakan\'dan Kılıçdaroğlu\'na \'ByLock\' Yanıtı: Elindekileri Bize Versin
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na 'ByLock' Yanıtı: Elindekileri Bize Versin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement