"Başbakan Böceklenmiş" - Son Dakika
Güncel

"Başbakan Böceklenmiş"

"Başbakan Böceklenmiş"

Başbakan tarafından dile getirilen dinlenme iddialarına BDP'li Hasip Kaplan'dan ilginç bir yorum geldi.

25.12.2012 12:54  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti tarafından dile getirilen başkanlık sistemi önerisine ilişkin, "Başkanlık sistemiyse adam gibi başkanlık sistemi. Yarı başkanlıksa onu adam gibi getirsinler. Bunların yaptığı tarif, bunların istediği başkanlık sultanlık bile değil, sultanlıktan bile ötedir. Hünkar mı seçiyoruz, parlamenter demokraside başkan mı seçeceğiz, buna karar vermeleri lazım" dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti tarafından dile getirilen başkanlık sistemi önerisine ilişkin, “Başkanlık sistemiyse adam gibi başkanlık sistemi. Yarı başkanlıksa onu adam gibi getirsinler. Bunların yaptığı tarif, bunların istediği başkanlık sultanlık bile değil, sultanlıktan bile ötedir. Hünkar mı seçiyoruz, parlamenter demokraside başkan mı seçeceğiz, buna karar vermeleri lazım” dedi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 28 Aralık 2011’in Türkiye için kara bir utanç sayfası olduğunu belirterek, “Türkiye savaş uçakları F-16’ların bombaladığı 34 canı param parça ettiği gündür. Devlet, hükümet kendi yurttaşlarına karşı toplu katliam, insanlık suçu işledi. Hükümet kaza, hata, tazminat diyerek geçiştirmeye katliam sorumlularını korumaya aldı” dedi.

BAŞBAKAN'A SESLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Kaplan, "Sayın Başbakan katliamın yıldönümüne üç gün kaldı, üç günlük son şansınız var. Özür dileyin, soruşturmaların önündeki engelleri kaldırın ve unutmayın emir veren, uygulayanlar kadar, soruşturmaları gizleyenler de katliam suçuna ortaktır” diye konuştu.

BAŞBAKAN BÖCEKLENMİŞ

Başbakan böceklenmiş, ağlıyor, sızlıyor diyen Kaplan, Şikayet ediyor, dinleniyorum diyor, inanmayın, dinleniyor ama sadece istirahat anlamında” diyerek şöyle devam etti: Kim sizi dinlemiş çıkarın ortaya. MİT sizde, izin, emir, yasa sizsiniz, bize kamuoyuna birkaç eskimiş model böcek resmi gösterip kamuoyunu da aldatmayın, dinlemelerde teknik öylesine gelişmiş ki toplu iğne ucu kadar dinleyiciler var, yakalarınızda ki her rozet dinleme aracı olabilir. Mağdurluk edebiyatı bitti. Muktedir kudretli olan siz, dinleme paranoyasını bırakın. Dinlenen biziz. Üstelik Mecliste, evinde bu böcekler bulunuyorsa ya çıkarırsın ortaya ya da delikanlı gibi istifa edersin.

Bir basın mensubunun başkanlık sistemine ilişkin sorusuna ise Kaplan, “

"Siyasi tasarımcısı Kuzu olan bir Başbakan'ın başı beladan kurtulmaz. Başkanlık sistemiyse adam gibi başkanlık sistemi, sistemi getirsin. Yarı başkanlıksa onu adam gibi getirsinler. Bunların yaptığı tarif, bunların istediği başkanlık sultanlık bile değil, sultanlıktan bile ötedir. Hünkar mı seçiyoruz, parlamenter demokraside başkan mı seçeceğiz, buna karar vermeleri lazım. Bunun adı siyaset demagojisidir" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Başbakan Böceklenmiş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement